You are here

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας

Διάρκεια:
8 Μέρες
Αναχώρηση:
29/4 & 6,28/5 & 15,29/7 & 12,19/8 & 2,16/9 & 21/10
από
495

Τζαιπούρ - Δελχί - Άγκρα

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ – ΔΕΛΧΙ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί στο οποίο θα έχουμε άφιξη τα ξημερώματα της επόμενης μέρας. 


Ημέρα 2η: ΔΕΛΧΙ – Ξενάγηση Πόλης
Άφιξη τα ξημερώματα της 2ης μέρας και μεταφορά στο ξενοδοχείο όπου θα διανυκτερεύσουμε. Μετά πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην πρωτεύουσα της Ινδίας με πρώτη μας στάση τον θαυμαστός ναός Swaminarayan Akshardham ο οποίος συνδυάζει το παραδοσιακό αρχιτεκτονικό ινδουιστικό στυλ με στοιχεία σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Ακσαρντάμ σημαίνει σύμφωνα με τον Ινδουισμό Οίκος του Θεού και όπως πιστεύεται από τους πιστούς του,ο χώρος αποτελεί την προσωρινή κατοικία του Θεού επί της γης. Συνεχίζουμε για το Ρασγκάτ, όπου και βρίσκονται ο τάφος – μουσείο του Γκάντι, στο περίβολο του οποίου καίει πάντα μια φλόγα και ο τάφος του Χουμαγιούν, του δεύτερου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μογκούλ. Είναι το πρώτο μαυσωλείο με κήπο στην ινδική υποήπειρο και είναι έργο ενός Πέρση αρχιτέκτονα και είναι αυτό που έδσε την έμπνευση για το Τάζ Μαχάλ. Επόμενη μας στάση το Κόκκινο Φρούριο, κτισμένο τον 17ο αιώνα, από τον ιδρυτή της πόλης και αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν χρησιμοποιήθηκε ως η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας ως το 1857, όταν ο τελευταίος αυτοκράτορας εκθρονίστηκε και οδηγήθηκε στην εξορία. Το όνομά του προέρχεται από τις οχυρώσεις του που είναι φτιαγμένες από κόκκινο άργιλο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το δεύτερο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Τζαμά Μασγίντ με χωρητικότητα στην αυλή του 25.000ων πιστών. Η κατασκευή του οφείλεται στιν αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν. Η ξενάγηση μας συνεχίζει στο Νέο Δελχί όπου θα δούμε πανοραμικά τη γνωστή λεωφόρο Ράζπαθ, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο και την Πύλη της Ινδίας, μια πανέμορφη πύλη μεγάλης ιστορικής σημασίας αφού χτίστηκε για τη μνήμη των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τους μεγαλύτερους μιναρέδες στο κόσμο, το Κουτουμπ Μινάρ, σήμα κατατεθέν της πόλης. Έχει ύψος 73 μέτρα και είναι ο ψηλότερος τούβλινος μιναρές του κόσμου. Χτίστηκε ως σύμβολο της θριαμβευτικής νίκης του Ισλάμ στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα ζωντανό σόου “Kingdoms of Dreams” , ένα από τα καλύτερα της χώρας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


Ημέρα 3η: ΔΕΛΧΙ - ΑΓΚΡΑ
Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στην Άγκρα που είναι κτισμένη στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα στην κοιλάδα του Γάγγη. Η πόλη είναι στενά συνδεδεμένη με μια από τις πλέον σημαντικές δυναστείες της Ινδίας, αυτής των Μουγκάλ, της οποίας και υπήρξε πρωτεύουσα με το όνομα Ακμπαραμπάντ. Στην εποχή τους, η πόλη άνθισε και πολλοί καλλιτέχνες από την Περσία και από την Κεντρική Ασία προσκλήθηκαν από την αυλή των Μουγκάλ για να βοηθήσουν στην κατασκευή πολυτελών μαυσωλείων, οχυρών και κήπων. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Απόγευμα ελεύθερο για μια πρώτη επαφή με την πόλη και τον κόσμο της. Για το βράδυ σας προτείνουμε ένα φαντασμαγορικό σόου που αναπαριστά την ρομαντική ιστορία του Taj Mahal, στο οποίο λαμβάνουν μέρος πάνω από 80 χορευτές. Δείπνο & διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 4η: ΑΓΚΡΑ - Ξενάγηση
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας από το πασίγνωστο Taj Mahal, ένα από τα σύγχρονα 7 θαύματα του κόσμου. Πρόκειται για ένα μοναδικό κτιριακό συγκρότημα. Στην ουσία είναι ένας τάφος – κήπος, που πλησιάζει κατά πολύ αυτό που κατά την ισλαμική ιδέα είναι ο κήπος της Εδέμ. Είναι κτισμένο στην νότια όχθη τουΓιαμούνα, ενός από τα ιερά ποτάμια της Ινδίας και έγινε κατόπιν εντολής του Σάχ Τζαχάν (που σημαίνει βασιλιάς του κόσμου) προς τιμήν της αγαπημένης του συζύγου Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε φέρνοντας στο φως το 14ο παιδί τους. Για την ανέγερσή του χρειάστηκαν 41 εκατομμύρια ρουπίες, 500 κιλά χρυσός και 20.000 εργάτες που δούλευαν ασταμάτητα από το 1632 μέχρι το 1653. Θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό του μαυσωλείου και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να βγάλουμε φωτογραφίες στους κήπους της, που είναι υπέροχα σχεδιασμένοι από Πέρσες καλλιτέχνες. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κόκκινο φρούριο της πόλης, που κτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ακμπάρ, το 1565. Οι επιβλητικές οχυρώσεις φτιαγμένες από κόκκινο αμμόλιθο, σχηματίζουν ένα μισοφέγγαρο κατά μήκος του ποταμού Γιαμούνα και ξεπερνούν σε ύψος τα 20 μέτρα. Όταν ο Σαχ Τζαχάν αρρώστησε βαριά, τα παιδιά του ξεκίνησαν μια διαμάχη για την διαδοχή, και ο γιός του Αουράνγκζέμπ, φυλάκισε τον πατέρα του για να κερδίσει την διαδοχή. Ξενάγηση στους χώρους του φρουρίου και στην συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να τον αξιοποιήσουμε όπως καλύτερα νομίζουμε. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση στο πολιτισμικό κέντρο της Άγκρα,Kalakriti. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση. 


Ημέρα 5η: ΑΓΚΡΑ – Αμπανέρι – Φατεχπούρ Σικρί – ΤΖΑΙΠΟΥΡ (240χμ) 
Πρωινό και μεταφορά οδικώς στη πρωτεύουσα του Ρατζαστάν ή αλλιώς στη Ρόδινη Πολιτεία, Τζαιπούρ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Αμπανέρι, που βρίσκεται σε απόσταση 95 χμ από την Τζαϊπούρ που θα μας δώσει μια γεύση από τη ζωή της αγροτικής Ινδίας. Επόμενος μας σταθμός η πασίγνωστη αλλά πλέον ερημωμένη πόληΦατεχπούρ Σικρί. Ιδρύθηκε από τον Μογκούλ αυτοκράτορα Ακμπάρ το 1571, προς τιμήν του Σούφι αγίου Σαλίμ Κίστι και υπήρξε πρωτεύουσα του ισλαμικού βασιλείου για 14 χρόνια. Πρόκειται για μια χαρακτηριστική πόλη – οχυρό της δυναστείας Μογκούλ, που χαρακτηρίζεται από δύο ξεχωριστές ζώνες, την ιδιωτική και την δημόσια, ενώ το στυλ του κτισήματός της παντρεύει την ινδουιστική με την ισλαμική παράδοση. Τα παλάτια και οι ναοί της είναι αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα και εντυπωσιάζουν με τον πλούτο και την ποικιλία στον τρόπο κατασκευής τους. Θα ξεναγηθούμε στη κεντρική αίθουσα του θρόνου και θα δούμε την εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη που έφτιαξε ο αυτοκράτορας για τον μουσικό του, που λέγεται πως ήταν ικανός να ανάψει τα λυχνάρια με την μαγική φωνή του. Η πόλη εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυση της λόγω έλλειψης τροφοδοσίας νερού και οφείλει την σημερινή της κατάσταση στον Λόρδο Κούρζον, τον αντιβασιλέα των Βρετανικών Ινδιών, ο οποίος φρόντισε για την πολιτιστική κληρονομιά της Ινδίας. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην πιο γραφική πόλη της Ινδίας, τη Τζαϊπούρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Για το βράδυ σας προτείνουμε να δείτε μια μοναδική ταινία boolywood στο Raj Mandir. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 6η : ΤΖΑΪΠΟΥΡ
Πρωινό και αναχώρηση για το Αμπέρ, 11 χμ από την Τζαϊπούρ, που υπήρξε το προπύργιο των Κατσαβάχα, μιας ινδικής κάστας, μέχρι το 1727, όταν η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στην Τζαϊπούρ. Το όνομά του το παίρνει από τον ναό Αμπικεσβάρ, τοπικό όνομα για τον θεό Σία. Το κάστρο βρίσκεται φωλιασμένο σε έναν λόφο, από τον οποίο η θέα προς τηνλίμνη Μαότα είναι εκπληκτική. Η ανάβασή μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες. Θα δούμε το Τζάϊ Μαντίρ, ή “Αίθουσα της Νίκης” που είναι διακοσμημένη με χιλιάδες κομμάτια καθρέφτη που προσδίδουν περαιτέρω ύψος στην αίθουσα, το Τζάς Μαντίρ δηλαδή την αίθουσα των Ιδιωτικών ακοράσεων και τον ναό της Θεάς Κάλι (Σίλα Ντέβι) με το πέτρινο ομοίωμα της θεάς και τις σκαλιστές ασημένιες πόρτες. Επιστροφή στη Τζαϊπούρ, την πόλη στην οποία συνυπάρχουν ο μεσαίωνας και η σύγχρονη εποχή. Επίσκεψη στην Ρόδινη Πολιτεία, το παλιό της κέντρο δηλαδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη βάφτηκε για πρώτη φορά ροζ για την υποδοχή του βρετανού Πρίγκιπα Αλφρεντ, μιας και το χρώμα αυτό αντιπροσωπεύει την φιλοξενία. Ιδρυτής αυτής της πόλη ήταν ο Μαχαραγιάς Τζάι Σιχ, ο οποίος με την βοήθεια ενός αρχιτέκτονα από την Βεγγάλη, άρχισε την κατασκευή της καινούργιας πρωτεύουσας το 1727. Ο Τζάϊ Σιχ υπήρξε τρανός αστρονόμος και αξιόμαχος πολεμιστής. Βασικά χαρακτηριστικά της πόλης είναι οι φαρδιές λεωφόροι και η αρχιτεκτονική της αρμονία. Πρώτη μας στάση το “Παλάτι των Ανέμων” η αλλιώς Χαβά Μαχάλ, εστιακό σημείο της πόλης, το οποίο κτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογενείας. Έχει πέντε ορόφους και το χαρακτηριστικό του είναι τα εκατοντάδες παράθυρα, από τα οποία οι γυναίκες της αυλής μπορούσαν να βλέπουν απαρατήρητες την ζωή που διαδραματιζόταν έξω από το ανάκτορο. έξω χωρίς να τις βλέπει κανείς. Πρόκειται για ένα από τα πλέον εντυπωσιακά παλάτια της ροζ πόλης. Καθοδόν για το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ συναντάμε το Κυβερνείο της επαρχίας Ρατζαστάν. Το μοναδικό Τζαντάρ Μαντάρ, είναι ένα υπέροχο πλίνθινο, αστρολογικό παρατηρητήριο, ένα από τα πέντε που έφτιαξε ο Τζάϊ Σιχ. Κτίστηκε μεταξύ του 1728 και του 1734 και μοιάζει με ένα τεράστιο γλυπτό τρίγωνο, του οποίου η υποτείνουσα είναι παράλληλη με τον άξονα της γης. Τέλος θα επισκεφτούμε την αγορά babu όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτες και για ψώνια. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε δώρο από το γραφείο μας, έναφολκλορικό σόου από τους rajsthani Gypsies στο ιστορικό ξενοδοχείο – παλάτι Narayan Niwas. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 7η: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ (261 χμ)
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Η διαδρομή μας για το Δελχί θα μας ανταμείψει, μιας και θα έχουμε την ευκαιρία απολαύσουμε τη ζωή της Ινδικής υπαίθρου: το παζάρι με ντόπιους να πραγματεύονται τα προϊόντα τους, τροπικά και κατάφυτα τοπία και παραδοσιακά χωριά που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής. Άφιξη στο Δελχί και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Παρά τη γεωγραφική τους γειτνίαση, το Παλαιό και Νέο Δελχί είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους και αντιπροσωπεύουν τελείως διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Ενώ στο Παλιό Δελχί βλέπει κανείς ανοικτά παζάρια, ανθρώπους να κατασκηνώνουν στους δρόμους με σεντόνια, αγελάδες και άλλων ειδών ζώα στα πεζοδρόμια, στο Νέο Δελχί, βλέπει κανείς τεράστιες λεωφόρους, ουρανοξύστες, καλοντυμένους ανθρώπους, αρχοντικές βίλες, καταπράσινα πάρκα, μεγάλα εμπορικά κέντρα με όλες τις διεθνείς επώνυμες μάρκες ρούχων, κοσμημάτων και καλλυντικών. Το Δελχί, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, κτίστηκε από τον Γεώργιο τον 5ο, Αυτοκράτορα των Ινδιών, για να αποτελέσει την βιτρίνα της αυτοκρατορίας και να αντικαταστήσει την Καλκούτα. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

Ημέρα 8η: ΔΕΛΧΙ - ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Επιστρέφουμε αυθημερόν με άλλο «αέρα» και άλλες υπέροχες εμπειρίες.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ - ΒΙΖΑ - ΑΣΦΑΛΕΙΑ
495 € 695 € 705 €

*** ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ *** Οι παραπάνω τιμές ισχύουν μόνο για τις πρώτες 10 θέσεις.

Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € κατά άτομο

Γενικές σημειώσεις

​Ενδεικτικές Πτήσεις με Qatar από Αθήνα:

ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΧΑ     13.45  18.00
ΝΤΟΧΑ-ΔΕΛΧΙ      19.45  02.00
ΔΕΛΧΙ-ΝΤΟΧΑ      10.05  11.45
ΝΤΟΧΑ-ΑΘΗΝΑ     15.00  19.55

 


Βίζα Ινδίας:

 • Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10–300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB –1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος) σε άσπρο φόντο .

Αεροπορικά εισιτήρια από / προς Αθήνα από υπόλοιπη Ελλάδα: + 100 €


 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Qatar Airways
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Taj Vivanta / Suryaa στο Δελχί με ημιδιατροφή
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Holiday Inn στην Τζαιπούρ με ημιδιατροφή
 • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* Ramada / Crystal Sarovar στην Άγκρα με ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Έλληνας συνοδος/ αρχηγός του γραφείου μας από Αθήνα
 • Επαγγελματίας διπλωματούχος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων/ Βίζα Ινδίας / Ταξιδιωτική Ασφάλεια/Φιλοδωρήματα: 705 €
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις -Όροι συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL

1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τον συμμετέχοντα.
2) Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο το εκδίδετε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε. Για τις χώρες της Ε.Ε ταξιδεύετε με ταυτότητα ΝΕΟY τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
3) Ισοτιμίες,Ναύλοι & Επιβαρύνσεις: Όλες οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε ειδικούς αεροπορικούς ναύλους.Για τον λόγο αυτό, με την κράτησή σας θα πρέπει μα ενημερώνεστε από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους για επιβεβαιωση των παραπάνω τιμών της εκδρομής και τυχόν επιβαρύνσεις.
4) Στα οργανωμένα πάκετα οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση τα 20 άτομα.Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής,το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου ή να ακυρώσει την εκδρομή 1 εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
5) Όλες οι τιμές για τα δωμάτια των ξενοδοχείων του τιμοκαταλόγου είναι για standard δωμάτια. Για δωμάτια με θέα θάλασσα ή ανώτερης κατηγορίας, υπάχρει επιβάρυνση.
6) Οι αποσκευές μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων, ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας, το γραφείο δεν φέρει καμμία ευθύνη.
7) Η εκδρομή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική ή αντίθετη φορά χωρίς να παραληφθούν οι ξεναγήσεις.
8) Οι τιμές στους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας είναι υπολογισμένες σε ευρώ και είναι κάτ άτομο.

Ειδική γραμμή για ευχαριστίες/υποδείξεις/παράπονα 210 3220669

PYRAMIS INTERNATIONAL
ΑΘΗΝΑ - Ερμού 23-25, ΤΗΛ: 210 32 72 200
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - Μητροπόλεως 40 & Καρόλου Ντήλ, ΤΗΛ 2310288367
ΜΗ.ΤΕ.: 0206 E60000 534400

Η ΧΩΡΑ
Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας (Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τ.χλμ.Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν, Νεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης.
Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
Η Ινδία είναι μια χώρα που δεν ανήκει στην ζώνη Σένγκεν και ως εκ τούτου μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με διαβατήριο νέου τύπου.  Συγκεκριμένα επιβάλλεται η έκδοση θεώρησης (visa) και το διαβατήριο θα πρέπει να έχει χρονική ισχύ ίση ή μεγαλύτερη από το χρονικό διάστημα που θα καλύπτει η θεώρηση.

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ
Η Ινδία είναι 2,5 ώρες μπροστά από την Αθήνα. Δηλαδή όταν στην Αθήνα η ώρα είναι 12 στην Πολωνία είναι 14.30 μμ.

 

ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ
Κυριαρχεί ο Ινδουισμός κατά 80%, Μουσουλμάνοι 13,4 %, Χριστιανοί 2,2 %, Σικχ 1,9 %, Βουδιστές 0,7 %.

 

ΓΛΩΣΣΑ – ΝΟΜΙΣΜΑ
Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα χίντι, η οποία ομιλείται στην πλειονότητα των πολιτειών της Ινδίας. Δεύτερη κατά σειρά γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα αγγλικά.
Το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι η ρουπία. Η σύγχρονη ρουπία υποδιαιρείται σε 100 paise (στον ενικό paisa). Σήμερα κυκλοφορούν κέρματα των 50 paise και της 1, 2 και των 5 ρουπίες. Τα χαρτονομίσματα κυκλοφορούν σε αξίες 5, 10, 20, 50, 100, 500 και 1000 ρουπίες. 
Η ισοτιμία του με το Ευρώ είναι 1 Ε = 74 ρουπίες
Στα ξενοδοχεία και τα μεγάλα καταστήματα γίνονται αποδεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες.

 

ΚΑΙΡΟΣ
Σε μια γεωγραφικά τόσο μεγάλη χώρα, η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε εξαρτάται σημαντικά από τις περιοχές που θα επισκεφτείτε. Η Ινδία, έχει συνολικά 3 εποχές: την ζεστή, την υγρή και τον "χειμώνα" με ανοιξιάτικες προς ζεστές ημέρες στο νότο και πιο δροσερές στα βορρά. Για τις περισσότερες περιοχές, ο Νοέμβριος μέχρι και το Φεβρουάριο είναι οι καλύτεροι μήνες. Οι βροχές των μουσσώνων έχουν σταματήσει, η ατμόσφαιρα είναι διαυγής και η φύση έχει πρασινίσει. Στις βόρειες περιοχές και στα Ινδικά Ιμαλάια, το κρύο είναι τσουχτερό, το χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει και οι δρόμοι να κλείνουν. Για αυτές τις περιοχές (Λαντάκ και Κασμίρ), η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι, όταν οι πεδινές περιοχές στην κυριολεξία ψήνονται από τη ζέστη. Κατά τη διάρκεια των μουσσώνων (ξεκινούν Ιούνιο στη νοτιοανατολική Ινδία, ένα μήνα αργότερα έχουν φτάσει βορειοδυτικά, διαρκούν μέχρι Σεπτέμβριο όπου αρχίζει και η αντίστροφη φορά προς τα νοτιοανατολικά) συνήθως βρέχει καταρρακτωδώς για λίγο, αλλά ο ουρανός παραμένει συννεφιασμένος και η υγρασία κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο άσχημη εποχή για να ταξιδέψετε, τα πάντα είναι πράσινα, δεν υπάρχει αυτή σκόνη (με ένας θεός ξέρει με τι περιεχόμενο) στον αέρα ενώ περιοχές όπως το Ραζαστάν (Rajastan), με τα παλάτια μέσα στις γεμάτες πλέον από νερό λίμνες, είναι ιδιαίτερα όμορφα.

 

ΦΑΓΗΤΟ
Όταν σκέφτεται κανείς το ινδικό φαγητό, φαντάζεται οτι θα είναι πολύ καυτερό και βαρύ. Και όμως! Η ιστορία του ξεκινάει από πολύ παλιά, περίπου 5.000 χρόνια πριν. Από εκεί και έπειτα εξελίχθηκε σταδιακά με τις εναλλαγές των διαφόρων πληθυσμών μέχρι να πάρει την μορφή που έχει σήμερα. Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιούνται πολλά μπαχαρικά όπως κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, κλπ. Οι Ινδοί από την παράδοσή τους, αγαπούν και σέβονται πάρα πολύ όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν, και τα τιμούν σαν ξεχωριστές οντότητες το καθένα. Γνωρίζουν καλά πώς συμπεριφέρεται το καθένα στο συγκεκριμένο φαγητό που μαγειρεύεται, γι'αυτό και το προσθέτουν την κατάλληλη στιγμή. Για τους Ινδούς η παρασκευή του φαγητού είναι μια τελετουργία. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να επιλέξει πόσο καυτερό επιθυμεί να είναι το φαγητό του, καθώς όλα παρασκευάζονται επιτόπου! Το "Ταντούρι" είναι παραδοσιακός ινδικός φούρνος. Το εσωτερικό του είναι φτιαγμένο από πηλό, και το εξωτερικό του από σίδερο. Μέσα στο ταντούρι ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο κοτόπουλο, γαρίδες, κεμπάπ, κλπ. αφού προηγουμένως έχουν μαριναριστεί σε μπαχαρικά. Το "Ναν" είναι η παραδοσιακή ινδική πίτα. Αυτή η πίτα ζυμώνεται και ψήνεται στα τοιχώματα του ταντούρι μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και σερβίρεται πάντα φρέσκια και ζεστή για να την απολαύσετε!

 

ΝΕΡΟ
Αποφύγετε να πιείτε το νερό της βρύσης.  Καλό είναι να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

 

ΡΕΥΜΑ
V/50Η. Θα χρειαστείτε πολυαντάπτορα.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ/ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Τηλεφωνικές κλήσεις από Ελλάδα για Ινδία: 0091
Τηλεφωνικές κλήσεις απόΙνδίαγια Ελλάδα: 00 30
Τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν υπηρεσίες περιαγωγής για τις χρεώσεις των οποίων προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας στον οποίο ανήκετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ Ν.ΔΕΛΧΙ  ΤΗΛ. 0091 11 26880700-4
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΣ ΤΗΛ. 102 ή 1066
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΛ. 100
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΤΗΛ. 101

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !
Οι πολλές αποσκευές σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύουν τις μετακινήσεις κα σας εμποδίζουν να απολαύσετε το ταξίδι. Φροντίστε λοιπόν φεύγοντας να πάρετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα. Εμείς ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με κάποια πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάρετε μαζί σας.

 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ με τη βίζα εισόδου στη χώρα
 • Άνετα παπούτσια για περπάτημα
 • Ομπρέλα ή αδιάβροχο
 • Αντηλιακή κρέμα , καπέλο
 • Καλτσάκια μίας χρήσης για τις επισκέψεις στους ναούς
 • Εντομοαπωθητικό, χάπια για τη διάρροια
 • Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας την αναγκαία ποσότητα για  όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και αντίγραφο της συνταγής στην περίπτωση που τα χάσετε.
 • Η έκπτωση των 100 € κατά άτομο ισχύει για κρατήσεις 60 μέρες πριν την αναχώρηση και ως εξάντλησης των θέσεων.
 • Δυνατότητα εξόφλησης έως 12 άτοκες δόσεις