You are here

ΕΥΡΩΠΗ Ατομικά Ταξίδια

Πράγα

Διάρκεια:
4 & 5 Μέρες
Αναχώρηση:
Καθημερινά (1/11-20/12/18 & 10/1-31/3/19)
από
425

Η Πράγα είναι ο ιδανικός προορισμός για τους ταξιδιώτες που ενδιαφέρονται για τον πολιτισμό, σε μία πόλη γεμάτη ιστορικές πλατείες, μουσεία, εκκλησίες, εντυπωσιακά κτίρια και γέφυρες. Με το πακέτο αυτό θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε κάθε εβδομάδα ένα ταξίδι και να γνωρίσετε την όμορφη Πράγα, μαγική, βγαλμένη από παραμύθι, την «Χρυσή Πόλη» ή «Πόλη των εκατό πύργων» όπως έχει χαρακτηριστεί από πολλούς και αναδεικνύεται σ' έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της κεντρικής Ευρώπης.

1η ΜΕΡΑ: ΕΛΛΑΔΑ - ΠΡΑΓΑ
Άφιξη στην Πράγα, συνάντηση με τον τοπικό ξεναγό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο το υπόλοιπο της μέρας.

2η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - Ξενάγηση Πόλης & Κρουαζιέρα στο Μολδάβα με γεύμα
Μετά το πρωινό, Grand Tour ξενάγηση στην πόλη της Πράγας η οποία θα ξεκινήσει από το σύγχρονο κέντρο της πόλης, την πλατεία του Βένσεσλαβ με το άγαλμα του Αγίου Βένσεσλαβ, το Εθνικό μουσείο και μεγάλη σειρά από σημαντικά ιστορικά κτίρια. Παρακάτω θα δούμε την Πλατεία Δημοκρατίας με το το Αρτ-Νουβό Κτίριο των Δημοτών και τον γοτθικό Πύργο της πυρίτιδας. Προς την πλατεία της Παλιάς Πόλης θα συναντήσουμε το Θέατρο των τάξεων, όπου για πρώτη φορά παρουσίασε έργο του ο Μότσαρτ, την όπερά του Don Giovanni, και στην πλατεία θα θαυμάσουμε το περίφημο Αστρονομικό ρολόι, τον ναό της Παναγίας Τυν και το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο. Μέσα απο τα στενά, πριν βγούμε στην γέφυρα του Καρόλου, θα δούμε το Κλεμεντίνουμ, ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων που τον 18ο αιώνα ήταν γνωστό ως το μεγαλύτερο κολέγιο των Ιησουιτών στον κόσμο και σήμερα φιλοξενεί την Εθνική βιβλιοθήκη της Τσέχικης Δημοκρατίας. Θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε την πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα, σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη και σύμβολο της πόλης, και μέσα από την εβραϊκή συνοικία θα φτάσουμε στην όχθη του ποταμού, όπου θα ακολουθήσει 2ωρη κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με γεύμα. Εκεί, θα δούμε το Εθνικό θέατρο, το γνωστό καφέ Σλάβια, το Κτίριο που χορεύει και το Βύσεχραντ. Μετά την κρουαζιέρα, ακολουθεί μεταφορά και ξενάγηση στην Καστρούπολη με τα πιο γνωστά κτίρια, όπως το καθολικό μοναστήρι Στραχοβσκί, την Λορέτα, έναν μπαρόκ τόπο προσκυνήματος που ιδρύθηκε το 1626, την έδρα του Αρχιεπισκόπου της Πράγας, όπως επίσης το Τσερνιτσκί παλάτι και το Υπουργείο Εξωτερικών. Τέλος, θα φτάσουμε στον χώρο της βασιλικής έδρας του προέδρου της Τσέχικης Δημοκρατίας, το Κάστρο της Πράγας με τον θαυμαστό και επιβλητικό ναό του Αγ. Βίτου, απ' όπου θα κατηφορίσουμε την γνωστή οδό Νερούντοβα για να τελειώσουμε την ξενάγησή μας στο Μικρό μέρος. Απόγευμα ελεύθερο.


3η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - Προαιρετική εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Συνιστούμε προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Τσέσκυ Κρούμλοβ (180 χλμ)*. Η γραφικότητα και η ομορφιά της μεσαιωνικής πόλης είναι μοναδική. Χείμαρροι του ποταμού Μολδάβα τρέχουν σε πολλά σημεία της πόλης, η οποία βρίσκεται δίκαια στη λίστα της UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Θα δούμε την μεσαιωνική πλατεία με συγκροτήματα γοτθικών και αναγεννησιακών οικιών, την γοτθική εκκλησία του Αγ. Βίτου, το ιησουίτικο κολέγιο και το πελώριο σύμπλεγμα κτιρίων του μεσαιωνικού κάστρου. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος για ψώνια από καταστήματα με παραδοσιακά χειροποίητα προϊόντα. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα. 


4η ΜΕΡΑ:ΠΡΑΓΑ - Προαιρετική εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ
Πρωινό και ελεύθερη μέρα. Συνιστούμε προαιρετική ολοήμερη εκδρομή στο Κάρλοβυ Βάρυ (130 χλμ)*, την περίφημη τσεχική λουτρόπολη, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, την μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου και τον ρομαντικό ποταμό Τέπλα, δίπλα στον οποίο περπάτησαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας Πέτρος ο Μέγας. Θα κάνουμε τον πανοραμικό γύρο της λουτρόπολης από ψηλά και θα αφιχθούμε στο ιστορικό κτίριο των λουτρών και το φημισμένο ξενοδοχείο Pupp, από όπου θα συνεχίσουμε με πεζή ξενάγηση και θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την Θερμή Πηγή, το τοπικό Μουσείο και το Μύλο Κολονάντε, καθώς επίσης και το Αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το Θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και την ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Επιστροφή στην Πράγα αργά το απόγευμα. 


5η ΜΕΡΑ: ΠΡΑΓΑ - ΕΛΛΑΔΑ
Ελεύθερη για βόλτα, ψώνια και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής.


Σημείωση: Στο 4ημερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η 3η Μέρα

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΜΕΡΕΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ
ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΠΑΙΔΙΚΟ
ΜΟΝΟ ΚΛΙΝΟ
4
425 €
325 €
515 €
480 €
380 €
630 €
580 €
480 €
805 €
680 €
580 €
980 €
5
450 €
350 €
570 €
550 €
450 €
750 €
675 €
575 €
975 €
795 €
695 €
1.195 €

*** Αν δεν επιθυμείτε το πακέτο των ξεναγήσεων & μεταφορών: 150 € έκπτωση κατά άτομο!

Γενικές σημειώσεις

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με επιστροφή
 • 3/4 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο επιλογής 
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο της Πράγας 
 • Grand Tour ξενάγηση στην Πράγα με ελληνόφωνο ξεναγό (περιλαμβάνει κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα με μπουφέ γεύμα)
 • Ελληνόφωνος συνοδός – Ξεναγός.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ενημερωτικά έντυπα.
 • Φ.Π.Α
   

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων 160 € για Αθήνα
 • Κόστος αποσκευής 50 €
 • Είσοδοι στα μουσεία και επισκεπτόμενους χώρους
 • Ποτά στα γεύματα
 • Οτιδήποτε που δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο