You are here

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ Ατομικά Ταξίδια

Πανόραμα Σρι Λάνκας

Διάρκεια:
8 Μέρες
Αναχώρηση:
Καθημερινά (1/10-15/12/18)
από
1315

Κάστρο Σιγκιρίγια - Πολοναρούβα - Σπήλαιο Νταμπούλα - Κάντυ - Νουβάρα Ελίγια - Κολόμπο

1η Μέρα: Αθήνα – Κολόμπο
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα με ενδιάμεσο σταθμό.

2η Μέρα: Κολόμπο – Ορφανοτροφείο Ελεφάντων – Κάστρο Σιγκιρίγια
Άφιξη στο Κολόμπο ξημερώματα. Συνάντηση με τον αντιπρόσωπο μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση και διανυκτέρευση. Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ενδοχώρα. Καθ’οδόν θα επισκεφθούμε ένα ορφανοτροφείο ελεφάντων στην περιοχή της Πιναβέλα, 80χλμ βορειοανατολικά του Κολόμπο. Η περιοχή θεωρείται  το μεγαλύτερο καταφύγιο ανυπεράσπιστων και εγκαταλελειμμένων ελεφάντων στο κόσμο. Μεταξύ άλλων θα δούμε κουτσούς και τυφλούς ελέφαντες που τους παρέχεται φροντίδα από τους υπαλλήλους του καταφυγίου καθώς και μικρούς ελέφαντες να κάνουν βουτιές στο νερό και να «ποζάρουν» στο φακό μας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό και παλιό αξιοθέατο της χώρας, το πέτρινο κάστρο της Σιγκιρίγια. Η Σιγκιρίγια, που βρίσκεται 116χλμ από το Κολόμπο, βόρεια της Νταμπούλα και που για πάνω από 2 δεκαετίες υπήρξε πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα με βασιλιά τον Κασιάπα. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι χτισμένος  πάνω σε ένα τεράστιο βράχο ύψους 200 μέτρων. Στις παρυφές του βράχου βρίσκεται το συγκρότημα κήπων του παλατιού και στην κορυφή του βράχου τα ερείπια του αρχαίου παλατιού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Σιγκιρίγια ή Νταμπούλα ανάλογα με το ξενοδοχείο της επιλογής μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η Μέρα: Πολοναρούβα – Σαφάρι με τζιπ 4 Χ 4 στο Εθνικό Πάρκο Μινερίγια
Το πρωί αναχώρηση για την Πολονάρουα, την μεσαιωνική πόλη της Σρι Λάνκα, κτισμένη μεταξύ 11ου και 13ου αιώνα. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να περιηγηθούμε στα ερείπια του παλατιού, στην Αίθουσα Ακροάσεων και στο βασιλικό λουτρό. Στον ίδιο χώρο βρίσκονται επίσης το Gal Viharaya με τα 4 υπέροχα αγάλματα που αναπαριστούν το Βούδα σε όρθια, καθιστή και ξαπλωμένη στάση. Θα κλείσουμε την περιήγηση μας με επίσκεψη στους εκπληκτικούς Ναούς, όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο του Δοντιού του Βούδα, πριν αυτό μεταφερθεί στην Κάντυ, καθώς και στα ερείπια του μοναστηριού. Αναχώρηση αργότερα για το Εθνικό Πάρκο της Μιννερίγια, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά τζιπ για να περιηγηθούμε στο Πάρκο, που προσφέρει καταφύγιο μεταξύ άλλων σε 24 είδη θηλαστικών, 160 είδη πτηνών, 9 είδη αμφιβίων και σε 25 είδη ερπετών. Θα φωτογραφήσουμε μεταξύ άλλων λεοπαρδάλεις, ελάφια, αγριογούρουνα, αγριοβούβαλους ,μαϊμούδες, σκαντζόχοιρους, μυρμηγκοφάγους και βέβαια τα μεγάλα κοπάδια των ελεφάντων. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Μέρα: Σπήλαιο Νταμπούλα – Κήποι Μπαχαρικών  - Μάταλε - Κάντυ
Πρωινό και αναχώρηση για το Κάντυ. Ενδιάμεσος σταθμός μας το γνωστό σύμπλεγμα των 5 σπηλαίων της Νταμπούλα με έκταση πάνω από 2000 τμ. Τα σπήλαια - με βάθος 160 μέτρα κάτω από τη γη - φτιαγμένα από την ίδια τη φύση με γρανίτη, φιλοξενούν το Ναό του Βούδα: ένα από τα σπουδαιότερα  αριστουργήματα της βουδιστικής τέχνης. Το ναό διακοσμούν τοιχογραφίες και πάνω από 150 αγάλματα που απεικονίζουν εικόνες από τη ζωή του Βούδα, με το πιο κολοσσιαίο από αυτά να  έχει πάνω από 14 μέτρα ύψος.  Τα σπήλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα και έχουν αξιολογηθεί από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Ακολουθούν οι κήποι των μπαχαρικών και ένα εργοστάσιο μπατίκ στο Μάταλε. Το απόγευμα άφιξη στο Κάντυ. Η μέρα μας θα τελειώσει με μια εντυπωσιακή παράσταση με τοπικούς χορούς και πυροβασία.  Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

5η Μέρα: Ξενάγηση Πολης Κάντυ
Το πρωί θα επισκεφτούμε τους Βοτανικούς κήπους της Περαντινίγια που φιλοξενούν μια τεράστια ποικιλία σπάνιων τροπικών φυτών (περίπου 4,000 είδη) και έχουν έκταση 147 εκτάρια. Θα απολαύσουμε μία όμορφη βόλτα στον καταπράσινο κήπο με τα θεσπέσια αρώματα και θα δούμε το θερμοκήπιο με τις ορχιδέες. Αργότερα επιστρέφουμε στην Κάντυ (την τελευταία αρχαία πρωτεύουσα της χώρας) όπου θα επισκεφθούμε τα κτίρια του Πανεπιστημίου και την τοπική αγορά. Κατόπιν θα καταλήξουμε στο κορυφαίο αξιοθέατο της περιήγησης μας στον Ναό του Ιερού Δοντιού του Βούδα. Το λείψανο-δόντι του Βούδα φυλάσσεται σε χρυσοποίκιλτη θήκη στο κέντρο του ναού και αποτελεί ιερό προσκύνημα των απανταχού Βουδιστών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτυτέρευση.

6η Μέρα: Νουβάρα Ελίγια
Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το οροπέδιο του νησιού, τη Νουβάρα Ελίγια. Καθοδόν θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής τσαγιού όπου θα μας αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά της τέχνης του τσαγιού. Φτάνουμε στη Νουβάρα Ελίγια, η οποία βρίσκεται 180χλμ από το Κολόμπο και έχει ονομαστεί από τους ντόπιους ως η «Μικρή Αγγλία». Χτισμένη στους πρόποδες του πιο ψηλού βουνού της Σρι Λάνκα ύψους 2,555 μέτρων, διαθέτει το πιο κρύο κλίμα του νησιού και θα μας χαρίσει μια εικόνα τελείως διαφορετική από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Άφιξη στη πόλη όπου θα έχουμε απογευματινή ξενάγηση. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές  ή πεζοπορίες στο πανέμορφο περιβάλλον ή ακόμα και ξεκούραση αναπολώντας τις απερίγραπτες και αλησμόνητες εμπειρίες που μας έχει χαρίσει αυτό το ταξίδι στο «δάκρυ» τις Ινδικής Χερσονήσου, τη Σρι Λάνκα. Δείπνο και διανυκτέρευση. 

7η Μέρα: Κολόμπο – Καταράκτες Hatton Sights - Ξενάγηση πόλης
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την πρεωτεύουσα της Σρι Λάνκας, το Κολόμπο. Ενδιάμεσος σταθμός θα είναι ένα μοναδικό φυσικό τοπιό (Hatton Sights) όπου δεσπόζουν οι φημισμένοι καταράκτες της Σρι Λάνκα. Στη συνέχεια άφιξη στο Κολόμπο. Μια πόλη με ένα μείγμα πολιτισμών από την Ανατολή και τη Δύση, αλλά και με επιρροές από τους Πορτογάλους, Ολλανδούς και Άγγλους αποίκους. Κατά τη άφιξή μας θα ξεναγηθούμε στη πόλη με πρώτη μας  στάση το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, την παραλιακή λεωφόρο Γκαλέ και τη γραφική λίμνη Μπέιρα. Πλούσιοι από ακόμα περισσότερες εικόνες, ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποια τελευταία βόλτα στη πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Μέρα: Κολόμπο – Αθήνα
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση για Σρι Λάνκα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν στην Ελλάδα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από ένα ταξίδι σε μια χώρα προικισμένη με περισσή ομορφιά.  

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΔΙΚΛΙΝΟ 
3* Deluxe 1315 €
4* Superior 1430 €
5* 1735 €

 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ
ΠΟΛΗ 3* Dlx 4* Sup 5*
Νταμπούλα  Rangiri Dambulla Resort    Amaya Lake
Σιγκιρίγια - Camellia Resort / Elephas Resort  Aliya Resort 
Κάντυ Heaven Seven  Ozo Hotel / Earl’s Regent Earl’s Regency / Mahaweli Reach 
Νουβάρα Ελίγια Glenfall Reach  Araliya Green Hills Grand Hotel
Κολόμπο Mirage Hotel Ramada  Kingsbury Hotel

Γενικές σημειώσεις

Ενδεικτικές Πτήσεις με Qatar Airlines από Αθήνα:

ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΧΑ      1240   1810
ΝΤΟΧΑ-ΚΟΛΟΜΠΟ 1925   0255
ΚΟΛΟΜΠΟ-ΝΤΟΧΑ 0945   1320
ΝΤΟΧΑ-ΑΘΗΝΑ      1430   1850
 

Προσοχή: Οι παραπάνω ώρες και πτήσεις είναι ενδεικτικές. Τις τελικές ώρες και πτήσεις τις παραλαμβάνετε με το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομης σας μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Qatar Airways
 • Ξενοδοχεία με ημιδιατροφή όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίας διπλωματούχος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός - συνοδός
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων 310 €
 • Βίζα Σρι Λάνκα: 50 €
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις -Όροι συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL

1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τον συμμετέχοντα.
2) Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο το εκδίδετε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε. Για τις χώρες της Ε.Ε ταξιδεύετε με ταυτότητα ΝΕΟY τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
3) Ισοτιμίες,Ναύλοι & Επιβαρύνσεις: Όλες οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε ειδικούς αεροπορικούς ναύλους.Για τον λόγο αυτό, με την κράτησή σας θα πρέπει μα ενημερώνεστε από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους για επιβεβαιωση των παραπάνω τιμών της εκδρομής και τυχόν επιβαρύνσεις.
4) Στα οργανωμένα πάκετα οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση τα 2 άτομα.
5) Όλες οι τιμές για τα δωμάτια των ξενοδοχείων του τιμοκαταλόγου είναι για standard δωμάτια. Για δωμάτια με θέα θάλασσα ή ανώτερης κατηγορίας, υπάχρει επιβάρυνση.
6) Οι αποσκευές μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων, ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας, το γραφείο δεν φέρει καμμία ευθύνη.
7) Η εκδρομή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική ή αντίθετη φορά χωρίς να παραληφθούν οι ξεναγήσεις.
8) Οι τιμές στους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας είναι υπολογισμένες σε ευρώ και είναι κάτ άτομο.

Ειδική γραμμή για ευχαριστίες/υποδείξεις/παράπονα 210 3220669

PYRAMIS INTERNATIONAL
ΑΘΗΝΑ - Ερμού 23-25, ΤΗΛ: 210 32 72 200
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - Μητροπόλεως 40 & Καρόλου Ντήλ, ΤΗΛ 2310288367
ΜΗ.ΤΕ.: 0206 E60000 534400