You are here

Β. ΑΦΡΙΚΗ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ομαδικά Ταξίδια

Πανόραμα Λιβάνου

Διάρκεια:
6 Μέρες
Αναχώρηση:
κάθε Τρίτη (17/04-25/08)
από
760

Βηρυτός –  Βύβλος – Τζέιτα – Χαρίσσα - Μπάαλμπεκ – Ανζάρ – Κσαρά - Μπειτ Ελ Ντιν - Τύρος – Σιδώνα
Οι πόλεις του Λιβάνου που σας καλούν να τις γνωρίσετε. Πόλεις ενός κόσμου και ενός πολιτισμού ξεχωριστού!
Η Βηρυτός, η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι ένα συνοθύλευμα τέχνης, γαστρονομίας, μόδας, μουσικής, νυχτερινής ζωή, ιστορίας
και φυσικής ομορφιάς.  Εκεί που η Μεσόγειος συναντά την Ανατολή και η ευρωπαϊκή επιρροή την αραβική ομορφιά, η Βηρυτός αναδεικνύει την μοναδική της προσωπικότητα, μια πόλη -μωσαϊκό πολιτισμών, γλώσσών και θρησκειών με μακραίωνη ιστορία επιβίωσης μέσα από ένα σύνθετο και ταραχώδες παρελθόν. Κάπως έτσι, δυόμισι σχεδόν δεκαετίες μετά το τέλος ενός άγριου εμφυλίου πολέμου, η Βηρυτός κάνει ένα δυναμικό comeback ως αραβική Μέκκα του ντιζάιν, της μόδας, της θρυλικής νυχτερινής ζωής και της γαστρονομίας. 
Επισκεφτείτε το Εθνικό Μουσείο της Βηρυτού, ένα μικρό αλλά εξαιρετικό μουσείο που θα σας ταξιδέψει στην μοναδική ιστορία του Λιβάνου χωρίς να σας κουράσει. Ανάμεσα στα σημαντικότερα εκθέματα του συγκαταλέγονται ένα περίφημο ευρωπαϊκό ψηφιδωτό καθώς και η σαρκοφάγος του Αχιλλέα με σκηνές από το έπος της Ιλιάδας. Η κοιλάδα του Μπάαλμπεκ φιλοξενεί «την πόλη των θεών» και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Επισκεφθείτε το παλάτι των Πριγκήπων, το Μπειτ Ελ Ντιν! Θεωρείται το κορυφαίο τουριστικό μνημείο του Λιβάνου θα θαυμάσουμε την απόλυτη χλιδή της Μέσης Ανατολής. Συντριβάνια που στολίζουν τις αυλές του, υπέροχες μαρμαρινές πύλες και βεράντες που είναι φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία αυτού του παλατιού!
Εμπιστευτείτε τους Ειδικούς στα καλά ταξίδια...!

1η Μέρα: Αθήνα – Βηρυτός – Ξενάγηση Πόλης
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για το άλλοτε «Παρίσι της Ανατολής» , την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα του Λιβάνου, την Βηρυτό. Αν και καταστράφηκε πολλές φορές και η θάλασσα κατάπιε ένα τμήμα της, εκείνη κάθε φορά ανασταίνεται πιο όμορφη και ξαναβρίσκει με υπομονή τον παλιό παλμό της. Σήμερα είναι μια πόλη σύγχρονη, με αναβαθμισμένο και ανανεωμένο εμπορικό κέντρο που προσφέρει στον επισκέπτη αμέτρητες επιλογές για ψυχαγωγία, αναψυχή & αγορές. Αποτελεί σήμερα την πιο κομψή εκδοχή της αστικής μεσανατολίτικης πόλης. Πρώτη μας στάση τον Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο, στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον πολιτισμό και την ιστορία αυτής της χώρας. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την αναβαθμισμένη παραλιακή λεωφόρο με τους «Βράχους των Περιστεριών» καθώς και το κοσμοπολίτικο Τζούνιε με την κεντρική πεζοδρομημένη περιοχή και τα αναπαλαιωμένα κτίρια. Έχοντας πάρει μια πρώτη εικόνα από το παρελθόν και το παρόν μιας από τις πιο σημαντικές πόλεις της Μεσογείου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.


2η Μέρα: Βύβλος – Τζέιτα – Χαρίσσα
Μετά  το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στα βόρεια της χώρας. Πρώτη μας στάση η παραθαλάσσια Βύβλος την οποία η Ουνέσκο έχει κατατάξει στη λίστα της παγκόσμιας κληρονομιάς λόγω των εκπληκτικών μνημείων των διαφόρων πολιτισμών που κυριάρχησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους. Ένα από τα σημαντικότερα ναυτικά ορμητήρια των Φοινίκων καθώς και μία από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Εκεί θα επισκεφθούμε τα ερείπια της Αμοριακής πόλης τα οποία βρίσκονται σκορπισμένα γύρω από την Ακρόπολη της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε σε ένα μεγαλόπρεπο Φοινικικό ναό και στις Ρωμαϊκές κερκίδες που αντικρίζουν στην αιωνιότητα κομψούς Φοινικικούς τάφους. Επόμενη μας στάση το μικρό γραφικό λιμάνι όπου θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες και βόλτες. Αναχώρηση για τη Βηρυτό και πιο συγκεκριμένα για τη Τζέιτα. Εκεί θα θαυμάσουμε τα καταπληκτικά σπήλαια με τους μοναδικούς σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Επιστροφή στη Βηρυτό και επίσκεψη το λόφο Χαρίσσα όπου θα ανεβούμε στη κορυφή με τελεφερίκ για να θαυμάσουμε το άγαλμα της Κυρίας του Λιβάνου καθώς και την πανοραμική θέα της Βηρυτού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


3η Μέρα: Μπάαλμπεκ – Ανζάρ – Κσαρά
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για την ενδοχώρα του Λιβάνου, προσπερνώντας το όρος Λίβανος με τελικό μας προορισμό την κοιλάδα του Μπάαλμπεκ η οποία φιλοξενεί «την πόλη των θεών» και ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου. Αν και αρχικά ιδρύθηκε από τους Φοίνικες, γνώρισε δόξα κατά την περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο οποίος την εξύψωσε σε Ηλιούπολη. Ο αρχαιολογικός χώρος χωρίζεται σε τρεις λατρευτικούς τόπους. Ο πρώτος είναι το Δία, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος αλλά όχι τόσο καλοδιατηρημένος. Ο δεύτερος που είναι αφιερωμένος στον θεό Βάκχο είναι και ο πιο καλά διατηρημένος. Ο τρίτος και τελευταίος αρχαιολογικός χώρος είναι ο ναός της Αφροδίτης ο οποίος αποτελεί κόσμημα της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής. Η αρχαία πόλη του Μπάαλμπεκ έχει συμπεριληφθεί από την Ουνέσκο στη λίστα με τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Αφού διασχίσουμε τους αμπελώνες Κσαρά, που θεωρούνται από τους σημαντικότερους της χώρας φτιαγμένους από Ιησουίτες μοναχούς στην αρχή του 20ου αιώνα θα μεταφερθούμε στη πόλη των Ουμαιδών, την Ανζάρ η οποία βρίσκεται γύρω από το τέμενος του Μπάαλμπεκ, και συγκαταλέγεται επίσης στη λίστα της Ουνέσκο. Ανακαλύφθηκε το 1943 και είναι από τα λίγα μνημεία που έχουν απομείνει από την εποχή των Ουμαιδών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το απόγευμα μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στην Βυρητό. Διανυκτέρευση.


4η Μέρα: Μπειτ Ελ Ντιν
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το παλάτι των Πριγκήπων, το Μπειτ Ελ Ντιν! Θεωρείται το κορυφαίο τουριστικό μνημείο του Λιβάνου το οποίο χτίστηκε το 19ο αιώνα και ολοκληρώθηκε μετά από 30 χρόνια. Εκεί θα θαυμάσουμε την απόλυτη χλιδή της Μέσης Ανατολής. Συντριβάνια που στολίζουν τις αυλές του, υπέροχες μαρμαρινές πύλες και βεράντες που είναι φτιαγμένες από ξύλο και γυαλί μαρτυρούν την ένδοξη ιστορία αυτού του παλατιού. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στη Βηρυτό. Ελεύθερος χρόνος για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της πόλης. Διανυκτέρευση.


5η Μέρα: Τύρος – Σιδώνα
Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στη νότια πλευρά της χώρας. Πρώτη μας στάση η τρίτη σημαντικότερη πόλη των Φοινίκων, Σιδώνα. Κτισμένη στις ακτές της Μεσογείου έχει γνωρίσεις πολλούς κατακτητές, Έλληνες, Ρωμαίους, Άραβες και Μαμελούκους και κληρονόμησε από όλους σημαντικά μνημεία. Η πόλη ξεχωρίζει  για τις σκεπαστές αγορές που φιλοξενούν επαγγελματιές που ασκούν ακόμα παραδοσιακά επαγγέλματα. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το οποίο και θα επισκεφθούμε είναι το Κάστρο της Θάλασσας που είναι κτισμένο πάνω στην άμμο από την εποχή των Σταυροφόρων. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν ογκόλιθοι από το λιμάνι της αρχαίας πόλης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Τύρο, μια πόλη που αναφέρεται και στην Αγία Γραφή. Σήμερα διαθέτει πολλά αρχαιολογικά μνημεία. Θα επισκεφθούμε την Ρωμαϊκή πόλη και το τεράστιο κενοτάφιο με τάφους από τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους, το Ρωμαϊκό Στάδιο και τον Ιππόδρομο. Όλα τα μνημεία συμπεριλαμβάνονται στη λίστα της Ουνέσκο και διατηρούνται σε άριστη κατάσταση. Τελευταίος μας σταθμός πριν αναχωρήσουμε για τη Βηρυτό, η Μαγδούσα όπου δεσπόζει το άγαλμα της Παναγίας. Ξενάγηση του χώρου και γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.


6η Μέρα: Βηρυτός – Αθήνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα. 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Αναχωρήσεις Δίκλινο
κάθε Τρίτη 760€

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΕΙ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΙΣΡΑΗΛ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ !
* Ελάχιστη συμεμτοχή 15 άτομα.

Γενικές σημειώσεις

Ενδεικτικές πτήσεις με Middle East
ΑΘΗΝΑ ΒΥΡΡΗΤΟΣ 11.15 13.00
ΒΥΡΡΗΤΟΣ ΑΘΗΝΑ 08.20 10.15 ή 20.00 21.55


 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Middle East Airlines
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό μπουφέ
 • 4 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
 • Έλληνας Αρχηγός – συνοδός
 • Διπλωματούχος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Εκδρομές, μεταφορές & περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους
 • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίου και λοιπά έξοδα: 290 €
 • Αχθοφορικά & φιλοδωρήματα
 • Ποτά & αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις –Βάση των ‘Όρων συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL
1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τους συμμετέχοντες.
2) Για την συμμετοχή στα ταξίδια χρειάζεται να αποσταλούν εγγράφως τα ονόματα των ταξιδιωτών όπως αναγράφονται στα διαβατήρια/ταυτότητες. Σε περίπτωση λάθους το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη και ο ταξιδιώτης επιβαρύνεται τυχόν διαφορά που ενδεχομένως να προκύψει από την αεροπορική εταιρεία για την αλλαγή ονόματος.
3) Για να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στην χώρα προορισμού.
4) Προκαταβολές & Εξοφλήσεις στις ακόλουθες τράπεζες & ως αιτιολογία το όνομα του ταξιδιώτη & αριθμός File.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δικαιούχος: ΠΥΡΑΜΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
ALPHA BANK: GR48 0140 1200 1200 0232 0002 101 / ΕΘΝΙΚΗ: GR68 0110 1040 0000 1044 7134 940 / EUROBANK: GR96 0260 0030 0000 10200153644

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 

Κατεβάστε τις χρήσιμες πληροφορίες σε PDF μορφή

                                                                  
 ΒΗΡΥΤΟΣ
Λαϊκή και αριστοκρατική, θορυβώδης και αισθησιακή, η πρωτεύουσα του Λιβάνου είναι μια γοητευτική μίξη νωχελικότητας και πληθωρικής πολυτέλειας. Μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη του 21ου αιώνα με σαγηνευτική ατμόσφαιρα και πάθος για ζωή. 

Εκεί που η Μεσόγειος συναντά την Ανατολή και ο ευρωπαϊκός αέρας το αραβικό στοιχείο, η Βηρυτός αναδεικνύει την μοναδική της προσωπικότητα, μια πόλη -μωσαϊκό πολιτισμών, γλώσσών και θρησκειών με μακραίωνη ιστορία επιβίωσης μέσα από ένα σύνθετο και ταραχώδες παρελθόν. Κάπως έτσι, δυόμισι σχεδόν δεκαετίες μετά το τέλος ενός άγριου εμφυλίου πολέμου, η Βηρυτός κάνει ένα δυναμικό comeback ως αραβική Μέκκα του ντιζάιν, της μόδας, της θρυλικής νυχτερινής ζωής και της γαστρονομίας. 

ΑΓΟΡΑ
Η Βηρυτός είναι η λιβανέζικη πρωτεύουσα της μόδας και πολλοί διακεκριμένοι διεθνώς Λιβανέζοι σχεδιαστές έχουν την έδρα τους εδώ. Οι πιο ακριβές μπουτίκ ντόπιων επώνυμων σχεδιαστών μαζί με τα μεγάλα διεθνή ονόματα, βρίσκονται στο κέντρο της πόλης. Οι κύριοι εμπορικοί δρόμοι της Βηρυτού είναι η Hamra Street, η Mar – Elias Street και η Rue Verdun με μεγάλα εμπορικά κέντρα όπως το Verdun 732. 

Στην περιοχή Saifi Village, κοντά στην Place des Martyrs θα βρείτε ενδιαφέροντα καταστήματα που πουλάνε δημιουργίες τοπικών σχεδιαστών και τεχνιτών. Το Artisans du Liban et d’ Orient στην περιοχή Ain El Mreisseh είναι το μέρος που θα πάτε για ντόπια παραδοσιακά χειροτεχνήματα και σουβενίρ (από παραδοσιακά ασημένια κοσμήματα και χειροποίητες ρόμπες έως κεντήματα και παιχνίδια και πολύχρωμες τσάντες). Για αντικερί και vintage κομμάτια, κατευθυνθείτε στην περιοχή Gemayzeh.

Το ABC Mall  στην περιοχή Ashrafieh είναι το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της πόλης με περισσότερα από 200 καταστήματα, εστιατόρια, cafés και σινεμά. Για gourmet ταξίδια με ανατολίτικο άρωμα, επισκεφτείτε το Souq el-Tayeb. Η πρώτη αγορά βιολογικών τροφίμων της Βηρυτού πραγματοποιείται κάθε Σάββατο και διαθέτει εξαίσια τοπικά προϊόντα. 

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ-ΦΑΓΗΤΟ
Στο Λίβανο το φαγητό είναι μια σοβαρή υπόθεση και η λιβανέζικη κουζίνα φημίζεται παγκοσμίως για τον πλούτο και την ποικιλία της, μια μίξη αραβικών, τουρκικών και μεσογειακών επιρροών. Όπου κι αν επιλέξετε να γευματίσετε, θα πάρετε μέρος στην τελετουργία του λιβανέζικου mezze, την παρέλαση από το τραπέζι σας τριάντα ζεστών και κρύων ορεκτικών πιάτων που μοιράζονται ανάμεσα στις μεγάλες παρέες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε tabboule, fattouch, hummus, falafel, batata bi-Kizbara, fuul, waraq’ inab, sambousseks, baba ghanouj, makdous, swawarma, shish taouk και muttabal, συνοδεία του λεπτού λιβανέζικου ψωμιού. Από γλυκά, μην παραλείψετε το ma’amoul. Αξίζει επίσης να δοκιμάσετε το Manqoushe (λιβανέζικη pizza με τυρί και θυμάρι, στην βασική εκδοχή της), αγαπημένο πρωινό σνακ που θα βρείτε σε κάθε φούρνο αλλά και σε ειδικά Forn Manqoushe. Εκτός από εξαίσιες λιβανέζικες γεύσεις, στη Βηρυτό θα βρείτε και πολλά εστιατόρια διεθνούς κουζίνας, όπως γιαπωνέζικα sushi bars  στην περιοχή Ashrafieh και ιταλικά bistrot στη Gemmayze. 

ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ
Η νυχτερινή ζωή στη Βηρυτό είναι θρυλική. Στην «πρωτεύουσα της διασκέδασης του αραβικού κόσμου», η νυχτερινή έξοδος διαρκεί έως τις πρωινές ώρες και  πέρα από αυτές. Θα το διαπιστώσετε αν επισκεφτείτε κάποιο από τα μυριάδες bars, pubs ή nightclubs της πόλης. Τα πιο καυτά σημεία στη Βηρυτό για ξέφρενο clubbing είναι η Rue Monot και η Gemmayze κοντά στην περιοχή Ashrafieh, η Uruguay Street στο κέντρο και η Mar Mekhael.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Μουσείο Sursock 
Το βασικό μουσείο μοντέρνας τέχνης της πόλης στεγάζεται στο Μέγαρο της οικογένειας Sursock, στην κομψή γειτονιά της Achrafieh. Το μουσείο στεγάζει πέντε χιλιάδες περίπου έργα Λιβανέζων και διεθνών καλλιτεχνών, από το 18ο έως τον 20ό αιώνα, αλλά και κάποια γιαπωνέζικα χαρακτικά και ισλαμική τέχνη. Προς το παρόν βρίσκεται υπό ανακαίνιση, ανοίγει ξανά στο τέλος του 2012.

Ιδιωτικό μουσείο Robert Muawad
Σε ένα μεγαλοπρεπές κτίριο κοντά στο Μεγάλο Σεράι, μια πλουσιότατη συλλογή από αντίκες και αρχαιότητες –φοινικικές, ελληνικές, ρωμαϊκές, βυζαντινές και αραβικές– που συνέλεξε ο αρχικός ιδιοκτήτης του μεγάρου Henri Pharaon αλλά και κοσμήματα που ανήκαν στον συλλέκτη Robert Mouawad. (www.rmpm.info ) 

The Arab Image Foundation
Ίδρυμα που όχι μόνο αναζητά και συντηρεί ένα τεράστιο αρχείο σπάνιων φωτογραφιών από όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και τους Άραβες της διασποράς, αλλά υποστηρίζει και νέους καλλιτέχνες για να παρουσιάσουν σύγχρονα visual projects. (www.fai.org.lb/Home.aspx) 

Καθεδρικός Αγίου Γεωργίου 
Ελληνορθόδοξος ναός του 18ου αιώνα, δύο βήματα από την κεντρικότατη πλατεία Najmeh (Place de l’Etoile ή πλατεία του Ρολογιού). Παρατηρήστε τις όμορφες αγιογραφίες οι οποίες έχουν συντηρηθεί πρόσφατα από Έλληνες ειδικούς. 
  
Souk El Tayeb
Η αγορά που τιμούν όλοι οι Λιβανέζοι, αφού βρίσκεις άριστα τοπικά προϊόντα. Θα πάτε για την ατμόσφαιρα και για το τσιμπολόγημα: αγοράστε οπωσδήποτε μααμούλ (σαν κουραμπιεδάκια χωρίς ζάχαρη). Κάθε Σάββατο στο κέντρο, στην οδό Trablos. 

Tawlet 
Σούπερ επιτυχημένο εστιατορικό project-προέκταση του Souq al Tayeb: κάθε βδομάδα ένας παραγωγός μαγειρεύει με τοπικά υλικά μια συνταγή από τον τόπο του. (www.tawlet.com ) 

Casino du Liban
Στο Maameltein, 20 χλμ. βόρεια της Βηρυτού, πάνω από την Jounieh, με θέα σε όλο τον κόλπο και την πόλη. Έχει dress code: σακάκι-γραβάτα για τους άντρες, βραδινό φόρεμα για τις γυναίκες. (www.cdl.com.lb) 

Μπάαλμπεκ 
Ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής, η αρχαία Ηλιόπολις. Στα ερείπια του αρχαιότατου ναού του Βάαλ, ο ναός του Δία και του Διόνυσου στέκονται ακόμη, ύστερα από χιλιετίες αρπαγών και καταστροφών. Εδώ γίνεται κάθε καλοκαίρι το φημισμένο διεθνές φεστιβάλ τέχνης. 

Σιδόνα 
Το βασικό αξιοθέατο της νότιας ακτής, μια πόλη 6.000 ετών. Πολύ γραφικό το ιστορικό της κέντρο, με το κάστρο, το Μουσείου Σαπουνιού και τον αρχαίο ναό του Εσμούν σε μικρή απόσταση. Βρίσκεται στην περιοχή της Χεζμπολάχ. Προτού την επισκεφτείτε ενημερωθείτε για τις ταξιδιωτικές οδηγίες.

Βύβλος 
Θεωρείται μια από τις αρχαιότερες πόλεις με συνεχή ανθρώπινη παρουσία. Κατοικείται ήδη από την 5η χιλιετία π.Χ. Επισκεφτείτε τα ασβεστολιθικά σπήλαια της Jeita. Στο διπλανό ψαρολίμανο Bab el Mina, καθίστε για ψάρι και θαλασσινά. 

Κέδροι του Λιβάνου
Σε ένα σημείο πάνω από τη μαγευτική κοιλάδα Qadisha, επιβιώνουν οι τελευταίοι κέδροι του Λιβάνου σήμα κατατεθέν της χώρας (ένας κέδρος κοσμεί τη λιβανέζικη σημαία), των οποίων η ξυλεία υπήρξε το χρυσάφι της αρχαιότητας. Με αυτούς χτίστηκε ο ναός του Σολομώντα αλλά και τα σκαριά των Φαραώ… Προστατεύονται από την UNESCO.

Μουσείο Χαλίλ Γκιμπράν 
Στον τόπο όπου γεννήθηκε ο συγγραφέας, ποιητής και καλλιτέχνης, το χωριό Μπέσαρι, 120 χλμ. από τη Βηρυτό, στο παλιό μοναστήρι Mar Sarkis, φιλοξενείται μια συλλογή από πίνακες, σχέδια, χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα από το στούντιό του στη Νέα Υόρκη. Είναι θαμμένος σε ένα διπλανό σπήλαιο. 

Beirut Corniche: Η πεζοδρομημένη παραθαλάσσια λεωφόρος της Βηρυτού αποτελεί αγαπημένο σημείο για περίπατο, ιδίως το απόγευμα και το σαββατοκύριακο. Κατά μήκος της διαδρομής της θα συναντήσετε όλες τις φυλές της πόλης, από οικογένειες και νεαρούς hipsters με πατίνια έως πλανόδιους μικροπωλητές και ερασιτέχνες ψαράδες. Χαλαρώστε σε κάποιο από τα café στην ακροθαλασσιά και απολαύστε τη θέα του όρους του Λιβάνου στα ανατολικά της ή πιάστε θέση σε κάποιο παγκάκι και επιδοθείτε σε ατέλειωτο people spotting. 
Διεύθυνση: περιοχή Hamra

Βράχοι των Περιστεριών: Απέναντι από τη νότια άκρη της Corniche, δύο πέτρινοι σχηματισμοί  μοιάζουν να έχουν ξεφυτρώσει μέσα από τα τα καταγάλανα νερά της Μεσογείου. Το πιο διάσημο φυσικό αξιοθέατο της Βηρυτού, αποτελεί αγαπημένο ρομαντικό spot για ντόπιους και τουρίστες αλλά και για οικογενειακά πικνίκ. Πιάστε θέση σε ένα από τα café της παραλίας και απολαύστε το ηλιοβασίλεμα με θέα τους βράχους ή ακολουθείστε το λοφώδες μονοπάτι που οδηγεί σε έναν από αυτούς. 
Διεύθυνση: Rue General de Gaulle, περιοχή Raouche

Εθνικό Μουσείο Βηρυτού: Το εκπληκτικό αρχαιολογικό μουσείο της πόλης στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1930 και φιλοξενεί ανεκτίμητους θησαυρούς από την προϊστορική εποχή ως και τον 19ο αιώνα. Περιηγηθείτε σε 5.000 χρόνια ιστορίας του Λιβάνου και θαυμάστε μία από τις καλύτερες συλλογές φοινικικής τέχνης στον κόσμο. Στα πιο σημαντικά του ευρήματα συγκαταλέγονται η περίτεχνα σκαλισμένη μαρμάρινη σαρκοφάγος απο την Τύρο και τα λεπτά χάλκινα αγαλματίδια από τις ανασκαφές της Βύβλου.
Διεύθυνση: Corner Rue de Damas & Avenue Abdallah Yafi

Ρωμαϊκά Λουτρά: Ο Κήπος των Ρωμαϊκών Λουτρών ανακαλύφθηκε το 1968 και όταν ολοκληρώθηκαν οι ανασκαφές το 1997 αποκαλύφθηκε σε όλο της το μεγαλείο η ρωμαϊκή κληρονομιά της Βηρυτού. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του συγκροτήματος, είναι το άθικτο υπόκαυστο σύστημα θέρμανσης με τους μυριάδες τούβλινους θόλους, δείγμα εξαιρετικής ρωμαϊκής μηχανικής της εποχής. 
Διεύθυνση: Rue Riad El Solh

Grand Serail: Eντυπωσιακό και μεγαλοπρεπές κτίριο της Οθωμανικής εποχής που ανακαινίσθηκε και σήμερα στεγάζει το κυβερνητικό παλάτι και την πρωθυπουργική κατοικία. Μαζί με άλλα δύο οθωμανικά κτίρια, αποτελούν τον Λόφο του Σεράι, την έδρα της Λιβανέζικης κυβέρνησης. 

Τέμενος Al-Omari: Xτίστηκε το 12ο αιώνα ως Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή και Προστάτη των Σταυροφόρων και μετατράπηκε σε τζαμί το 1291 από τους Μαμελούκους εισβολείς. Θαυμάστε τις περίτεχνες επιγραφές στους τοίχους καθώς και το χρυσό κλουβί που περιβάλλει το βωμό που είναι αφιερωμένος στο Άγιο Ιωάννη. Η εξωτερική του όψη εντυπωσιάζει ειδικά το σούρουπο με την κεχριμπαρένια λάμψη του.
Διεύθυνση: Rue Waygand

Μουσείο Cicilia: Mουσείο φόρος τιμής στους Αρμένιους και ανεκτίμητης αξίας κιβωτός αρμενικών έργων τέχνης. Τα περισσότερα ευρήματα της συναρπαστικής συλλογής του φυγαδεύτηκαν από μοναχούς του Μοναστηριού της Sis στη Cicilia που δραπέτευσαν της γενοκτονίας του 1915. Τα κειμήλια −θρησκευτικά στην πλειονότητα τους− αφηγούνται έμμεσα την ιστορία της αρμένικης διασποράς.
Διεύθυνση: ανάμεσα στη Rue Sawma Jaber & Rue Akhawain Rahbani

Rene Moawad Garden: Το παλιότερο δημόσιο πάρκο της Βηρυτού εγκανιάστηκε το 1907 και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή μέρη στην πόλη. Ιδανικό για να απολαύσετε στιγμές γαλήνης ή ένα ρομαντικό πικνίκ. Στους ντόπιους είναι γνωστό ως Sanayeh Gardens. Νοικιάστε ένα ποδήλατο ή κάντε skating στα ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια του. 
Διεύθυνση: Rue Spears, Sanayeh

Beirut Art Centre (BAC): Εκθεσιακός χώρος σύγχρονης τέχνης που φιλοξενεί μοντέρνα έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας, εστιάζοντας στις δουλειές νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών του Λιβάνου. 
Διεύθυνση: Jisr El Wati - Off Corniche an Nahr. Building 13

Μουσείο AUB: Το μουσείο του αμερικανικού πανεπιστημίου της Βηρυτού ιδρύθηκε το 1868 και είναι από τα παλαιότερα αρχαιολογικά και ιστορικά μουσεία στη Μέση Ανατολή. Η συλλογή έργων τέχνης από το Λίβανο και τη Μέση Ανατολή χρονολογείται από τη λίθινη εποχή. Θαυμάστε την εξαίσια συλλογή φοινικικών γυαλιών και αραβικών νομισμάτων από τον 5ο π.χ. αιώνα, αγαλματίδια από terracotta καθώς και μια μεγάλη συλλογή κεραμικών από το 3000 π.χ.
Διεύθυνση: Rue Bliss 33, Hamra

Για πληροφορίες & κρατήσεις καλέστε μας στο 2103272200

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος