You are here

Β. ΑΦΡΙΚΗ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ομαδικά Ταξίδια

Ομάν - Μάσκατ

Διάρκεια:
5 Μέρες
Αναχώρηση:
25/01 & 8,22/02 & 8,22/03
από
799

Μάσκατ - κάστρα του Ομάν (Νίζουα - Τζαμπρίν - Μπάχλα)

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΑΣΚΑΤ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σουλτανάτο του Ομάν, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αραβικής Χερσονήσου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


2η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ - περιήγηση πόλης 
Πρόγευμα και αναχώρηση για να σας γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της χώρας. Πρώτη στάση το μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης. Συνεχίζουμε για το μουσείο Zubair που επιδεικνύει μια ευρεία συλλογή από αντίκες, όπλα, κοστούμια και νομίσματα της μεσαιωνικής αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Επόμενη στάση το παλάτι Al Alam , κατοικία του σουλτάνου Qaboos ,που πλαισιώνεται από τα δύο οχυρά, Jalalai και Mirani. Αργότερα θα επισκεφθούμε στο Muttrah σουκ ένα από τα παλαιότερα στο Ομάν όπου θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΜΑΝ (ΝΙΖΟΥΑ - ΤΖΑΜΠΡΙΝ - ΜΠΑΧΛΑ)
Πρόγευμα και  η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ενδοχώρα και τα περίφημα κάστρα του Ομάν. Θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της ενδοχώρας Νίζουα όπου βρίσκεται το επιβλητικό φρούριο με τον τεράστιο κυκλικό πύργο χτισμένο το 17ο αιώνα.  Επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος για την περίφημη αγορά της πόλης που είναι παραδοσιακό κένρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιϊας. Συνεχίζουμε με την μυθική πόλη Μπάχλα με τα ψηλά βουνά να προστατεύουν το κάστρο της χτισμένο τον 12ο αιώνα. Θεωρείται η πρωτεύουσα των κεραμικών του Ομάν και έχει ανακηρυχτεί πολιτιστικό μνημείο από την Unesco. Αργότερα θα φτάσουμε στο φρούριο τηςΤζαμπρίν με το υπέροχο κάστρο το οποίο αποτέλεσε το σχολείο διδασκαλίας του Ισλάμ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μασκατ.


4η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρόγευμα και προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε ένα σαφάρι στην έρημο. Με κατεύθυνση νότια, θα φτάσουμε στην αμμώδη θάλασσα που έχει έκταση 200χλμ. σε μήκος και 100 χλμ. σε πλάτος. Θα πραγματοποιηθεί βόλτα πάνω στους αμμόλοφους και στη συνέχεια θα συναντήσουμε μερικές οικογένειες βεδουίνων που κατοικούν εκεί κοντά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Μασκατ. Διανυκτέρευση. 


5η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μασκατ  και πτήση για Αθήνα. 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

 

 Αναχωρηση Δίκλινο Μονόκλινο
25/01 & 8,22/02 & 8,22/03 799€ 1069€

 

 

Γενικές σημειώσεις


 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα/Ντόχα/Μάσκατ/Ντόχα/Αθήνα με την Qatar Airways σε οικονομική θέση
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* 
 • Πρωινό καθημερινά& 1 γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια της ολοήμερης εκδρομής στα κάστρα
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
 • Επισκέψεις,περιηγήσεις εκδρομές όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Τοικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι 460€.
 • Βίζα του Ομάν ~ 58€ (πληρωτέα στο αεροδρόμιο του Ομάν με την άφιξή σας)
 • Φιλοδωρήματα 
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται
   

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις -Όροι συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL

1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τον συμμετέχοντα.
2) Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο το εκδίδετε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε. Για τις χώρες της Ε.Ε ταξιδεύετε με ταυτότητα ΝΕΟY τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
3) Ισοτιμίες,Ναύλοι & Επιβαρύνσεις: Όλες οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε ειδικούς αεροπορικούς ναύλους.Για τον λόγο αυτό, με την κράτησή σας θα πρέπει μα ενημερώνεστε από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους για επιβεβαιωση των παραπάνω τιμών της εκδρομής και τυχόν επιβαρύνσεις.
4) Στα οργανωμένα πάκετα οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση τα 20 άτομα.Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής,το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου ή να ακυρώσει την εκδρομή 1 εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
5) Όλες οι τιμές για τα δωμάτια των ξενοδοχείων του τιμοκαταλόγου είναι για standard δωμάτια. Για δωμάτια με θέα θάλασσα ή ανώτερης κατηγορίας, υπάχρει επιβάρυνση.
6) Οι αποσκευές μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων, ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας, το γραφείο δεν φέρει καμμία ευθύνη.
7) Η εκδρομή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική ή αντίθετη φορά χωρίς να παραληφθούν οι ξεναγήσεις.
8) Οι τιμές στους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας είναι υπολογισμένες σε ευρώ και είναι κάτ άτομο.

Ειδική γραμμή για ευχαριστίες/υποδείξεις/παράπονα 210 3220669

PYRAMIS INTERNATIONAL
ΑΘΗΝΑ - Ερμού 23-25, ΤΗΛ: 210 32 72 200
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - Μητροπόλεως 40 & Καρόλου Ντήλ, ΤΗΛ 2310288367
ΜΗ.ΤΕ.: 0206 E60000 534400