You are here

Β. ΑΦΡΙΚΗ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ομαδικά Ταξίδια

Ομάν - Μάσκατ

Διάρκεια:
5 Μέρες
Αναχώρηση:
30/09, 14 & 28/10, 18/11, 01/12
από
799

Μάσκατ - κάστρα του Ομάν (Νίζουα - Τζαμπρίν - Μπάχλα)

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΜΑΣΚΑΤ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Σουλτανάτο του Ομάν, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αραβικής Χερσονήσου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.


2η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ - περιήγηση πόλης 
Πρόγευμα και αναχώρηση για να σας γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της χώρας. Πρώτη στάση το μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης. Συνεχίζουμε για το μουσείο Zubair που επιδεικνύει μια ευρεία συλλογή από αντίκες, όπλα, κοστούμια και νομίσματα της μεσαιωνικής αλλά και της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Επόμενη στάση το παλάτι Al Alam , κατοικία του σουλτάνου Qaboos ,που πλαισιώνεται από τα δύο οχυρά, Jalalai και Mirani. Αργότερα θα επισκεφθούμε στο Muttrah σουκ ένα από τα παλαιότερα στο Ομάν όπου θα έχουμε και ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


3η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΚΑΣΤΡΑ ΤΟΥ ΟΜΑΝ (ΝΙΖΟΥΑ - ΤΖΑΜΠΡΙΝ - ΜΠΑΧΛΑ)
Πρόγευμα και  η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην ενδοχώρα και τα περίφημα κάστρα του Ομάν. Θα αναχωρήσουμε για την πρωτεύουσα της ενδοχώρας Νίζουα όπου βρίσκεται το επιβλητικό φρούριο με τον τεράστιο κυκλικό πύργο χτισμένο το 17ο αιώνα.  Επίσκεψη και χρόνος ελεύθερος για την περίφημη αγορά της πόλης που είναι παραδοσιακό κένρο χειροτεχνίας και κοσμηματοποιϊας. Συνεχίζουμε με την μυθική πόλη Μπάχλα με τα ψηλά βουνά να προστατεύουν το κάστρο της χτισμένο τον 12ο αιώνα. Θεωρείται η πρωτεύουσα των κεραμικών του Ομάν και έχει ανακηρυχτεί πολιτιστικό μνημείο από την Unesco. Αργότερα θα φτάσουμε στο φρούριο τηςΤζαμπρίν με το υπέροχο κάστρο το οποίο αποτέλεσε το σχολείο διδασκαλίας του Ισλάμ. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Μασκατ.


4η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
Πρόγευμα και προαιρετικά μπορείτε να ακολουθήσετε ένα σαφάρι στην έρημο. Με κατεύθυνση νότια, θα φτάσουμε στην αμμώδη θάλασσα που έχει έκταση 200χλμ. σε μήκος και 100 χλμ. σε πλάτος. Θα πραγματοποιηθεί βόλτα πάνω στους αμμόλοφους και στη συνέχεια θα συναντήσουμε μερικές οικογένειες βεδουίνων που κατοικούν εκεί κοντά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο Μασκατ. Διανυκτέρευση. 


5η ΜΕΡΑ: ΜΑΣΚΑΤ - ΑΘΗΝΑ
Πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο του Μασκατ  και πτήση για Αθήνα. 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

 

 Αναχωρηση Δίκλινο Μονόκλινο
30/09, 14 & 28/10, 18/11, 01/12 799€ 1069€

 

 

Γενικές σημειώσεις


 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα/Ντόχα/Μάσκατ/Ντόχα/Αθήνα με την Qatar Airways σε οικονομική θέση
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* 
 • Πρωινό καθημερινά& 1 γεύμα σε τοπικό εστιατόριο κατά τη διάρκεια της ολοήμερης εκδρομής στα κάστρα
 • Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια
 • Επισκέψεις,περιηγήσεις εκδρομές όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Τοικοί ξεναγοί
 • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι 470€.
 • Βίζα του Ομάν ~ 58€ (πληρωτέα στο αεροδρόμιο του Ομάν με την άφιξή σας)
 • Φιλοδωρήματα 
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται
   

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις –Βάση των ‘Όρων συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL
1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τους συμμετέχοντες.
2) Για την συμμετοχή στα ταξίδια χρειάζεται να αποσταλούν εγγράφως τα ονόματα των ταξιδιωτών όπως αναγράφονται στα διαβατήρια/ταυτότητες. Σε περίπτωση λάθους το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη και ο ταξιδιώτης επιβαρύνεται τυχόν διαφορά που ενδεχομένως να προκύψει από την αεροπορική εταιρεία για την αλλαγή ονόματος.
3) Για να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στην χώρα προορισμού.
4) Προκαταβολές & Εξοφλήσεις στις ακόλουθες τράπεζες & ως αιτιολογία το όνομα του ταξιδιώτη & αριθμός File.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δικαιούχος: ΠΥΡΑΜΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
ALPHA BANK: GR48 0140 1200 1200 0232 0002 101 / ΕΘΝΙΚΗ: GR68 0110 1040 0000 1044 7134 940 / EUROBANK: GR96 0260 0030 0000 10200153644

Για πληροφορίες & κρατήσεις καλέστε μας στο 2103272200

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος