You are here

Β. ΑΦΡΙΚΗ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ομαδικά Ταξίδια

Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Kρουαζιέρα Νείλου - Άμπου Σίμπελ| Ε22

Διάρκεια:
8 Μέρες
Αναχώρηση:
Κάθε Δευτέρα (1/6-30/09) & 13/08
από
1065

Ταξίδι στην Αίγυπτο με Πυραμίδες της Γκίζα, Σφίγγα, Αρχαιολογικό Μουσείο Καίρου, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλ, Σπίτι Καβαφη, Βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας, Κήποι Μοντάζα... Η εκδρομή μας αυτή είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάϊρο. Τη μεγαλύτερη πόλη της Αφρικής, την πόλη που αποτελεί την καρδιά του Αραβικού Κόσμου! Η πόλη με τους χίλιους μιναρέδες, τα αμέτρητα επιβλητικά αξιοθέατα και τη σύγχρονη ζωή! Μια πραγματικά ιδανική συνάντηση εξωτικών διακοπών και της μαγείας της Ανατολής, με την εμπειρία και τις τεχνολογικές γνώσεις της Δύσης! Το Αιγυπτιακό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα! Το ανεπανάληπτο παζάρι Khan El Khalili! Ο πανύψηλος (187 μέτρα) Πύργος του Καΐρου! Και ακόμα, οι Πυραμίδες και η Σφίγγα της Giza. Ένα ανεξάντλητο, νοσταλγικό παρελθόν, που περιμένει τον επισκέπτη, γεμάτο μυστήριο, σοφία και επιβλητικότητα.Ζήστε ενα αξέχαστο ταξίδι με το Pyramis International!

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, το Κάιρο.  Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.


Ημέρα 2η: ΚΑΙΡΟ
Πρωινό και η σημερινή μας ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο, θα ξεκινήσει με το  αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται Φαραωνικά αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας.  Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν.  Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα εφτά θαύματα του κόσμου, καθώς και τη Σφίγγα που παριστάνει το Φαραώ Χεφρίνα με σώμα λιονταριού.  Μετά από μία σύντομη στάση στα εργαστήρια Παπύρου και αρωμάτων, γεύμα σε εστιατόριο του Καΐρου. Ολοκληρώνουμε τη σημερινή μας περιήγηση με το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ πνιγμένο στα χρώματα και τα αμέτρητα είδη λαϊκής τέχνης. Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.


Ημέρα 3η: ΚΑΙΡΟ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΚΑΙΡΟ 
Πρωινό και ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε και έζησε ο Μέγας Αλέξανδρος.  Στην περιήγησή μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το μνημείο του Αγν. Στρατιώτη, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το κάστρο, χτισμένο από τα ερείπια που κάποτε στέγαζαν τη περίφημη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το σπίτι που έζησε και έγραψε τα τελευταία του χρόνια ο Έλληνας ποιητής μας Καβάφης και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Βασιλιά Φαρούκ. Καταλήγουμε για μια επίσκεψη και εσωτερική ξενάγηση στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα.  Γεύμα σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας.  Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο.  Διανυκτέρευση.


Ημέρα 4η: ΚΑΙΡΟ – ΑΣΟΥΑΝ – ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ**
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο του Καΐρου όπου θα πάρουμε τη πτήση μας για το Αμπου Σίμπελ, μέσω Ασουάν. Άφιξη μεταφορά και Αγγλόφωνη ξενάγηση στους δυο ναούς, του Ραμσή ΙΙ και της Νεφερτάρης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση μας για το Ασουάν. Άφιξη στη πιο ηλιόλουστη και ειδυλλιακή πόλη της Αιγύπτου, μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


Ημέρα 5η: ΑΣΟΥΑΝ 
Πρωϊνό και μεταφορά στο ποταμόπλοιο, περιήγηση στο μικρό και μεγάλο φράγμα του Ασουάν καθώς και τα ορυχεία γρανίτη με τον ημιτελή οβελίσκο.  Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει τις επόμενες μέρες.  Αφού γευματίσουμε, ξεκινάμε για μια βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο.  Κατά την πλεύση μας θα ατενίσουμε τη νήσο Κίτσενερ με τους Βοτανικούς κήπους αλλά και το λαμπρό μαυσωλείο του Αγά Χαν.  Δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο.  Διανυκτέρευση.


Ημέρα 6η: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινό και πλεύση στις καταπράσινες όχθες του Νείλου, με κατεύθυνση το Κομόμπο.  Άφιξη και ξενάγηση στο ναό του Θεού Κροκοδείλου, Σόμπεκ. Ο ναός κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο και είναι μοναδικός, γιατί στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων στους δύο θεούς Σόμπεκ και Χαροέρις. Συνεχίζουμε τη πλεύση μας με προορισμό το Έτφου.  Άφιξη και ξενάγηση στο πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, το ναό του θεού Χόρους.  Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Πλεύση για το φράγμα της Έσνα. Διανυκτέρευση.


Ημέρα 7η: ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ
Πρωινό και πλεύση για το Λούξορ.  Άφιξη και ξενάγηση στη δυτική όχθη με τη κοιλάδα των Βασιλέων όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ τους και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν.  Συνεχίζουμε με τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ και ολοκληρώνουμε με τους κολοσσούς του Μέμνονος. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τους ναούς του Καρνάκ  με τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και τη Θεία λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ.  Γεύμα και δείπνο στο πλοίο.  Διανυκτέρευση.


Ημέρα 8η: ΛΟΥΞΟΡ – ΚΑΙΡΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Λούξορ, απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω Καΐρου. 


**Οι ξεναγήσεις στο Αμπου Σίμπελ πραγματοποιούνται με Αγγλόφωνο ξεναγό.
 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ΜΑΪΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ/  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΑΝΑΧ ΚΑΤ'ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ/ΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
RAMSES HILTON 5* Αναχώρηση Κάθε Δευτέρα  1.065 € 245 €
 MARRIOTT 5*LUX 1.075 € 275 €

Ο τιμοκατάλογος ισχύει για αναχωρήσεις μέχρι και 21/09.

 • Πετάξτε  από την υπόλοιπη Ελλάδα σε συνδυασμό με την Egyptair με τιμή από 155€.
 • Τα εισιτήρια εσωτερικού επιβεβαιώνονται από την αεροπορική εταιρεία κατόπιν διαθεσιμότητας & ασφάλειας μεταξύ των ανταποκρίσεων,
  γι αυτό το λόγο είναι πιθανό να υπάρχει μεγάλη αναμονή στο αεροδρόμιο Αθηνών.
 • Ταξιδέψτε από Θεσσαλονίκη & Κρήτη και κερδίστε έκπτωση εισιτηρίου 60€ το άτομο!

 

Γενικές σημειώσεις

ΑΘΗΝΑ - ΚΑΙΡΟ : 13.00  - 13.50  ή   19:30 – 20:30
ΚΑΙΡΟ - ΑΘΗΝΑ : 15.35 -  18.30  ή   09:00 – 12:00

Σημ. Οι εσωτερικές πτήσεις στην Αίγυπτο πραγματοποιούνται πολύ νωρίς το πρωί.


Νόμισμα : Λίρα Αιγύπτου 
Ρεύμα : 220V – ίδιο με της Ελλάδας
Διαφορά ώρας : ίδια ώρα με της Ελλάδας (εκτός κάποιων θερινών μήνων που έχουμε διαφορα 1 ώρας)
Διεθνής κωδικός κλήσης : +20
Εμβολιασμός : Όχι
Βίζα : Απαραίτητη 
Διαβατήριο : Απαραίτητο , με 6 μηνη ισχύ από την ημερομηνία ταξιδιού
Κλίμα : Ήπιο και ξηρό, με θερμοκρασίες 5-10 βαθμούς Κελσίου παραπάνω από της Ελλάδας

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
 • Ξενοδοχεία & γεύματα όπως αναφέρονται στον ένθετο τιμοκατάλογο
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίες αρχηγοί / συνοδοί
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων 205€
 • Βίζα Αιγύπτου 25€ (πληρωτέα εκεί)
 • Φιλοδωρήματα 25€ (πληρωτέα εκεί)
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις -Όροι συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL

1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τον συμμετέχοντα.
2) Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε απαραίτητα διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία του ταξιδιού σας, το οποίο το εκδίδετε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε. Για τις χώρες της Ε.Ε ταξιδεύετε με ταυτότητα ΝΕΟY τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
3) Ισοτιμίες,Ναύλοι & Επιβαρύνσεις: Όλες οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε ειδικούς αεροπορικούς ναύλους.Για τον λόγο αυτό, με την κράτησή σας θα πρέπει μα ενημερώνεστε από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους για επιβεβαιωση των παραπάνω τιμών της εκδρομής και τυχόν επιβαρύνσεις.
4) Στα οργανωμένα πάκετα οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση τα 20 άτομα.Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής,το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου ή να ακυρώσει την εκδρομή 1 εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
5) Όλες οι τιμές για τα δωμάτια των ξενοδοχείων του τιμοκαταλόγου είναι για standard δωμάτια. Για δωμάτια με θέα θάλασσα ή ανώτερης κατηγορίας, υπάχρει επιβάρυνση.
6) Οι αποσκευές μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων, ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας, το γραφείο δεν φέρει καμμία ευθύνη.
7) Η εκδρομή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική ή αντίθετη φορά χωρίς να παραληφθούν οι ξεναγήσεις.
8) Οι τιμές στους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας είναι υπολογισμένες σε ευρώ και είναι κάτ άτομο.

Ειδική γραμμή για ευχαριστίες/υποδείξεις/παράπονα 210 3220669

PYRAMIS INTERNATIONAL
ΑΘΗΝΑ - Ερμού 23-25, ΤΗΛ: 210 32 72 200
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - Μητροπόλεως 40 & Καρόλου Ντήλ, ΤΗΛ 2310288367
ΜΗ.ΤΕ.: 0206 E60000 534400

ΚΑΙΡΟ

Είναι η πρωτεύουσα της Αιγύπτου και ονομάστηκε «Αλ Καχίρα» (που σημαίνει θριαμβευτής) από τoν ιδρυτή της, Φατιμίδη στρατηγό Τζάουχαρ το 969 μ.Χ. Σήμερα είναι μία μεγαλούπολη με πληθυσμό περίπου 15.000.000 κατοίκων,που τη καθιστά τη δέκατη μεγαλύτερη αστική περιοχή του κόσμου και μια περιοχή όπου συνυπάρχουν όλες οι εθνότητες και οι θρησκείες.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ & ΣΦΙΓΓΑ : Στην αρχαία Νεκρόπολη της Γκίζας και νότια του Καΐρου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πυραμίδα του Χέοπα : Eίναι η μεγαλύτερη και η παλαιότερη μεταξύ των τριών πυραμίδων της περιοχής. Το ύψος της αρχικά έφτανε τα 146,5 μέτρα και η χρονολογία ανέγερσης της υπολογίζεται γύρω στο 2560 π.Χ.. Για την αποπεράτωση της χρειάστηκαν περίπου 30 χρόνια από 100.000 εργάτες, πολλοί από τους οποίους πέθαναν κατά τη διάρκεια κατασκευής της.

Πυραμίδα του Χεφρήνου : Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πυραμίδα από τις Πυραμίδες της Γκίζας και ανήκει στο Φαραώ Χεφρήνο, γιο του Χέοπα.Η Πυραμίδα είχε αρχικό ύψος 143,5 μέτρα και έχει φτιαχτεί από ογκόλιθους ασβεστίου. Οι κάτω στρώσεις της επικάλυψης είναι από ροζ γρανίτη.

Πυραμίδα του Μυκερίνου : Είναι η μικρότερη από τις τρεις Πυραμίδες της Γκίζας με αρχικό ύψος 65,50 μέτρα και είναι κατασκευασμένη με ασβεστόλιθο και γρανίτη. Βρίσκεται λίγες εκατοντάδες μέτρα νοτιοδυτικά των Πυραμιδών του Χέοπα και του Χεφρήνου.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ : Ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου, μιας και φιλοξενεί σπουδαία ευρήματα της Φαραωνικής Αιγύπτου, συλλογές παπύρων και νομισμάτων αλλά και ανεκτίμητους θησαυρούς βασιλιάδων όπως του Τουταγχαμών. Ένα από τα σπουδαιότερα εκθέματα είναι η χρυσή μάσκα του βασιλιά που ζυγίζει περίπου 11 κιλά ατόφιο χρυσάφι. Στο μουσείο συμπεριλαμβάνονται εκθέματα από τους τάφους των Φαραώ αλλά και αίθουσα που περιέχει τις μούμιες μερικών από τους πιο ισχυρούς Φαραώ της Αιγύπτου.

ΑΓΟΡΑ ΧΑΝ ΕΛ ΧΑΛΙΛ : Η πιο δημοφιλής αγορά του κόσμου με εξωτική ατμόσφαιρα, όπου μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία ναργιλέδων και αναμνηστικών αλλά και να πιείτε ένα τσάι ή καφέ σε ένα από τα πλέον θρυλικά καφενεία της περιοχής που άνοιξε πριν από 250 χρόνια.

ΤΖΑΜΙ ΜΟΧΑΜΕΝΤ ΑΛΙ : Βρίσκεται στην Ακρόπολη του Καΐρου και χτίστηκε κατά το πρώτο μισό του 19ου αιώνα. Ο κεντρικός θόλος έχει διάμετρο 21 μέτρα και το ύψος του κτιρίου είναι 52 μέτρα. Οι μιναρέδες του βρίσκονται στη δυτική πλευρά και φτάνουν στα 81 μέτρα.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ : Βρίσκεται στη περιοχή του Παλιού Καΐρου και χρονολογείται στον 12ο αιώνα. Πρόκειται για παλιό φρούριο όπου σύμφωνα με τη παράδοση έζησε φυλακισμένος ο Άγιος Γεώργιος. Στο πέρασμα των αιώνων λειτούργησε και ως γυναικείο μοναστήρι, ωοσοκομείο,γηροκομείο,σχολείο και κοιμητήριο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ

Αλ Ισκαντάρια την ονομάζουν οι Αιγύπτιοι. Ιδρυτής της υπήρξε ο Μέγας Αλέξανδρος το 332 π.χ. ο οποίος την έκανε πρωτεύουσα της Αιγύπτου, για περισσότερο από χίλια χρόνια. Βρίσκεται στις εκβολές του Δέλτα του Νείλου και είναι χτισμένη κατά μήκος της θάλασσας. Είναι το μεγαλύτερο λιμάνι και η δεύτερη κυριότερη πόλη της Αιγύπτου με πληθυσμό που σήμερα ξεπερνάει τα 4.000.000. Αποτελεί σημαντικό παραθεριστικό κέντρο, αλλά κυρίως αλιευτικό και κέντρο εμπορίου βάμβακος.

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ:

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ : H έναρξή της έγινε το 2002 και από τότε προμηθεύει την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο με μοναδικές συλλογές γνώσης πάνω σε θέματα αρχαίων και μεσαιωνικών πολιτισμών, καθώς και σύγχρονων επιστημών. Η Βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συγκλίνει προς τη θάλασσα, ενώ ένα τμήμα της είναι βυθισμένο σε μια δεξαμενή νερού για να συμβολίζει τον αρχαίο αιγυπτιακό ήλιο που προβάλλει από τη θάλασσα. Η επικλινής στέγη του οικοδομήματος επιτρέπει την χρήση του ηλιακού φωτός στα περισσότερα τμήματα της βιβλιοθήκης και ταυτόχρονα δίνει θέα προς τη θάλασσα.

ΚΗΠΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΤΑΖΑ : Ήταν το θέρετρο του τελευταίου βασιλιά της Αιγύπτου Φαρούκ και φιλοξενούσαν τον βασιλιά και την οικογένεια του κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η θερινή κατοικία κτίστηκε πάνω σε ψηλό λόφο ώστε να έχει πανοραμική θέα σε όλη την Αλεξάνδρεια και το συγκρότημα διαθέτει εξαιρετικό κήπο.

ΣΠΙΤΙ ΚΑΒΑΦΗ : Εδώ έζησε τα τελευταία του χρόνια ο ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης, όπου και πέθανε σε ηλικία 70 ετών. Ένας χώρος που κάποτε χρησιμοποιήθηκε και ως φτηνό πανδοχείο αλλά χάρη στον μορφωτικό σύμβουλο της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Αίγυπτο μετατράπηκε σε μουσείο.Στο διαμέρισμα υπήρχαν αντικείμενα όπως παλιά βελούδινες πολυθρόνες, ξυλόγλυπτα, μεταξωτά μαξιλάρια τραπεζάκια με ψηφιδωτό φίλντισι, και πορσελάνινες λάμπες πάνω σε μαρμάρινα τραπέζια αλλά επειδή πουλήθηκαν από τους κληρονόμους του ανακατσκευάστηκαν με τη βοήθεια φωτογραφιών. 

ΛΟΥΞΟΡ

Η πρώτη ονομασία ήταν Ουασέτ από τους αρχαίους Φαραώ. Αλ Οξόρ (που σημαίνει παλάτια) την ονόμασαν οι Άραβες όταν αντίκρισαν τους επιβλητικούς ναούς της, ενώ ο Ηρόδοτος την ονόμασε «Οι εκατόπυλες Θήβες». Η ανατολική όχθη με τους επιβλητικούς ναούς του Καρνάκ και Λούξορ έμεινε γνωστή ως η πόλη των ζώντων ενώ η δυτική όχθη με τους τάφους των βασιλέων και βασιλισσών, αλλά και με τους επιτάφιους ναούς, ως η πόλη των νεκρών ή νεκρόπολη. Απετέλεσε την πρωτεύουσα της Αιγύπτου και για αρκετά χρόνια κατά την αρχαιότητα και για περισσότερα από 500 χρόνια μεσουρανούσε ως το κέντρο του τότε γνωστού κόσμου, αλλά το 1085 π.Χ. επήλθε η πτώση. Σήμερα το Λούξορ θεωρείται ως το μεγαλύτερο υπαίθριο μουσείο στον κόσμο. Τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στην περιοχή του Λούξορ είναι οι ναοί Καρνάκ και Λούξορ, η κοιλάδα των βασιλέων με περισσότερους από 60 τάφους, η κοιλάδα των βασιλισσών, ο ναός της Χατσεπσούτ, ο ναός Ραμεσέουμ, ο ναός Ντειρ Ελ Μαντίνα, ο ναός Μαντινέτ Χαμπού και οι κολοσσοί του Μέμνονος.

ΑΣΟΥΑΝ

Η πόλη στα βόρεια σύνορα της Νουβίας, ήταν κάποτε η πιο σημαντική πόλη της Αιγύπτου. Βρισκόταν στον εμπορικό δρόμο μεταξύ της Αιγύπτου και των χωρών της Αφρικής, όπου γινόταν το εμπόριο ελεφαντοστού, χρυσού, σκλάβων και εξωτικών ζώων. Στην αρχαία εποχή ονομάζονταν Άμπου(ελέφαντας) καθώς και η πρώτη τοποθεσία της ήταν στην ελαφαντίνη νήσο. Από τα αρχαιολογικά μνημεία που υπάρχουν στην περιοχή ξεχωρίζουν ο ναός των Φυλών, ο ναός του Καλάμπσα, το μοναστήρι του Αγίου Συμεών και νοτιότερα ο φημισμένος ναός του Αμπού Σίμπελ. Σήμερα αποτελεί και πάλι μία από τις σημαντικότερες πόλεις της χώρας κυρίως λόγω των ορυχείων γρανίτη και της κατασκευής του μεγάλου φράγματος του Ασουάν.

ΚΟΜΟΜΠΟ

Σήμερα σημαντικό κέντρο εμπορίου ζάχαρης. Στην αρχαία εποχή ονομαζόταν Νέμπετ και κατά τους Έλληνες Όμπος. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα η πόλη ήταν πρωτεύουσα των νομάδων Ομπαίτ, καθώς ήταν στη διαδρομή για τα ορυχεία χρυσού στην ανατολική έρημο αλλά επίσης και στο δρόμο των καραβανιών προς τη Νουβία. Κατά την Πτολεμαϊκή εποχή διέθετε τη μεγαλύτερη σημασία, καθώς υπήρξε το κέντρο όπου εκπαιδευόταν οι ελέφαντες για τον Πτολεμαϊκό στρατό. Αν και στο Κομόμπο οι κυριότεροι θεοί που λατρευόταν, ήταν ο Χόρους και ο Σόμπεκ, υπήρξαν και άλλοι θεοί που λατρεύτηκαν όπως ο Αμόν, ο Χνουμ, ο Φτα και άλλοι.

ΣΙΝΑ - ΣΑΡΜ ΕΛ ΣΕΙΧ

Η χερσόνησος του Σινά βρίσκεται μεταξύ Αφρικής και Ασίας και είναι μία άγρια περιοχή με απόκρημνους βράχους αλλά και μεγάλη φυσική ομορφιά. Ενώ πολλά σημεία των ακτών αναπτύχθηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εντυπωσιακές παραλίες παραθεριστικά και καταδυτικά κέντρα, η ενδοχώρα παραμένει ένα απέραντο απομονωμένο και έρημο βουνό, με πολύ σημαντικά θρησκευτικά μνημεία. Το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο της περιοχής είναι το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης το οποίο είναι ιερό και για τους Εβραίους και για τους Χριστιανούς και για τους Μουσουλμάνους και πιστεύεται ότι χτίστηκε στο σημείο όπου ο θεός παρέδωσε στο Μωυσή τις δέκα εντολές. Σε απόσταση δυόμισι ωρών με το αυτοκίνητο βρίσκεται ο επίγειος παράδεισος της ερυθράς θάλασσας, το Σαρμ Ελ Σέιχ. Το παραθεριστικό κέντρο του Σαρμ Ελ Σέιχ δίνει τη δυνατότητα στον ταξιδιώτη να απολαύσει αξέχαστες διακοπές και να γνωρίσει από κοντά τη μαγεία που συνδυάζει η θάλασσα με μοναδικά σαφάρι στην έρημο, μπάνια σε κοραλλιογενείς υφάλους κα πολύχρωμα ψάρια καθώς και ατελείωτη νυχτερινή διασκέδαση στα club και τα cazino της περιοχής!

ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ

Οι δύο ναοί του Άμπου Σίμπελ χτίστηκαν από τον Ραμσή Β΄ και αποτελούν δύο από το πιο σημαντικά αιγυπτιακά οικοδομήματα. Στην πρόσοψη του Μεγάλου Ναούτου Ρα-Χουράκτε κυριαρχούν οι τέσσερις καθιστοί κολοσσοί του Ραμσή Β΄ που είναι σκαμμένοι στο βράχο και περιβάλλονται από άλλα μέλη της βασιλικής οικογενείας. Στην υπόστυλη αίθουσα κυριαρχούν τα ανάγλυφα που απεικονίζουν τις στρατιωτικές νίκες του Ραμσή Β΄.το 1960 όταν κατασκευάστηκε το μεγάλο φράγμα του Ασουάν, οργανώθηκε μία γιγαντιαία επιχείρηση, ώστε να αποκολληθεί και να τεμαχιστεί ο ναός για να μεταφερθεί στη σημερινή του θέση στη λίμνη Νάσερ. Εκεί κοντά βρίσκεται ο μικρότερος σε μέγεθος ναός της Νεφερτάρι.Η πρόσβαση είναι δυνατή οδικώς ή αεροπορικώς για μία ημερήσια επίσκεψη.

ΕΤΦΟΥ

Η πόλη που στην αρχαία εποχή λατρευόταν ο θεός Χόρους και κατά τους Έλληνες συγκρινόταν με τον Απόλλωνα. Την αρχαία εποχή ονομάζονταν Ντζέμπα και κατά τους Πτολεμαίους, Απολλωνόπολη. Εδώ έχει χτιστεί ο ναός του Χόρους και ο οποίος σήμερα θεωρείται ο πιο καλοδιατηρημένος ναός της Αιγύπτου. Ο ναός ήταν καλυμμένος με άμμο σχεδόν μέχρι την οροφή έως το 1870, οπότε άρχισαν οι ανασκαφές από τον Γάλλο αρχαιολόγο Μαρριέτ. Οι ανασκαφές διήρκεσαν μέχρι το 1903.

Steigenberger El Tahrir 4 STARS | Κάϊρο

      
Το νέο Steigenberger Hotel El Tahrir βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία, στην καρδιά της πόλης του Καΐρου και σε κοντινή απόσταση από το Αιγυπτιακό Μουσείo. Το ξενοδοχείο προσφέρει 295 μοντέρνα επιπλωμένα δωμάτια και σουίτες. Σχεδιασμένο για να καλύψει τις ανάγκες των επισκεπτών με δωρεάν Wi - Fi , με εγκαταστάσεις στάθμευσης , υπηρεσίες υποδοχής , με δυνατότητα για φαγητό όλη την ημέρα και λόμπι μπαρ . Για να χαλαρώσετε, η πισίνα είναι στο δεύτερο όροφο, δίπλα στο γυμναστήριο .


 

Ramses Hilton 5 STARS | Κάϊρο

      
Αυτό το κομψό πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά του Καΐρου στην ανατολική όχθη του ποταμού Νείλου. Τα αξιοθέατα καθώς και κέντρα διασκέδασης της πόλης, βρίσκονται σε άμεση γειτoνίαση.Το ξενοδοχείο διαθέτει πισίνα,σάουνα,χαμάμ και γυμναστήριο.Επίσης διαθέτει μπαρ,εστιατόρια και συνεδριακές εγκαταστάσεις.Στο ξενοδοχείο θα βρείτε 855 δωμάτια και 44 σουίτες.


 5 STARS LUXURY | Κάϊρο

  Pool      

Υπερπολυτελές και εντυπωσιακό συγκρότημα στος όχθες του Νείλου. Πρόσφατα ανακαινισμένο, με αρμονικό συνδυασμό του παλιού βασιλικού ανακτόρου και των μοντέρνων κτηρίων. Βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης στο νησί  Gezira και διαθέτει άνετη αίθουσα υποδοχής, ρεσεψιόν, καταστήματα, 12 εστιατόρια, ανατολίτικη γωνιά στους ευρύχωρους κήπους, μπάρ, pub, καζίνο, αίθουσα αισθητικής και γυμναστικής , πισίνα με μπαρ και αίθουσες συνεδριάσεων.


Η έκπτωση ισχύει για 30 ημέρες πριν από την κάθε αναχώρηση.
'Εκπτωση 40€ ανά ζευγάρι για εκδρομές μέχρι 800€.
'Εκπτωση 60€ ανά ζευγάρι για εκδρομές μέχρι 801€.