You are here

Β. ΑΦΡΙΚΗ - ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ Ομαδικά Ταξίδια

'Αγιοι Τόποι

Διάρκεια:
5 Μέρες
Αναχώρηση:
κάθε Τετάρτη & Παρασκευή όλο τον χρόνο
από
770

Άγιοι Τόποι αναφέρονται στις περιοχές της Παλαιστίνης σήμερα και του Ισραήλ που έχουν ιστορική και θρησκευτική αξία κυρίως για το Χριστιανισμό, αλλά και για τον Ιουδαϊσμό και τον Ισλαμισμό. Σπουδαιότερα δε αυτών είναι ο Πανάγιος Τάφος και ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ όπου αναλήφθηκε ο Κύριος, η Γεσθημανή επίσης στην Ιερουσαλήμ όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος, η Βηθανία όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, η Ναζαρέτ όπου και έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το Θαβώρ, η Κανά, ο Ιορδάνης ποταμός και άλλες πόλεις και τοποθεσίες.

Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό στους Άγιους Τόπους με τους Ειδικούς στα Καλά Ταξίδια!!!

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΥΔΔΑ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΛΟΦΟΣ ΣΙΩΝ – ΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΑΙΩΝ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη και αναχώρηση για τη Λύδδα, όπου θα προσκυνήσουμε στον Ναό και τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Αναχώρηση για την Ιερουσαλήμ. Μετάβαση στη Γεθσημανή, όπου βρίσκεται ο Πανίερος Ναός-Μνήμα της Παναγίας και των προπατόρων Ιωακείμ και Άννης, καθώς και η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Ακολούθως, επίσκεψη στη λατινική Εκκλησία των Εθνών, μέσα στην οποία βρίσκεται ο βράχος πάνω στον οποίο προσευχήθηκε ο Ιησούς πριν από τη σύλληψή του. Από εκεί θα δούμε τον Χείμαρρο των Κέδρων και τη Χρυσή Πύλη από την οποία πέρασε ο Ιησούς επί πώλου όνου, ανεβαίνοντας προς το εκούσιον πάθος.  Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στον Λόφο Σιών, όπου θα επισκεφθούμε το Υπερώο του Μυστικού Δείπνου και το κενοτάφιο του προφητάνακτα Δαβίδ. Τέλος, θα ανέβουμε με το πούλμαν στο Όρος των Ελαιών, για να θαυμάσουμε ένα μοναδικό πανόραμα της Αγίας Πόλης Ιερουσαλήμ.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ) 
Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Πρώτος σταθμός μας ο Πανίερος Ναός της Ανάστασης μέσα στον οποίο περικλείονται τα πιο ιερά προσκυνήματα της Χριστιανοσύνης: ο Φριχτός Γολγοθάς, ο Πανάγιος Τάφος, ο Λίθος της Αποκαθήλωσης, το Σημείο Εύρεσης του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, το Καθολικό της Ανάστασης και άλλα παρεκκλήσια που συνδέονται με το Πάθος και την Ανάσταση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα βαδίσουμε στην Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πραιτώριο, όπου έγινε φυλακίστηκε και δικάστηκε ο Κύριος, στην Προβατική Κολυμβήθρα, και στο Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης όπου γεννήθηκε η Παναγία. Επόμενη μας στάση στον αγρό του Αίματος, ή Κεραμέως, τον τόπο όπου, κατά την ευαγγελική αφήγηση, μετά την υπό του Ιούδα Ισκαριώτη , επιστροφή των τριάκοντα αργυρίων στους Εβραίους αρχιερείς, αυτοί προκειμένου να μη τα ξαναβάλουν  στο ταμείο του ναού καθώς αποτελούσαν ήδη αντίτιμο αίματος εκ προδοσίας, αγόρασαν με αυτά το χωράφι του κεραμέα για να θάβουν εκεί τους ξένους. 
Εκεί, θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Οσίου Ονουφρίου, μια από τις μεγαλύτερες ασκητικές φυσιογνωμίες. 
Η μονή αυτή βρίσκεται έξω από τα τείχη των Ιεροσολύμων και πραγματικά μοιάζει με μικρό επίγειο παράδεισο.
Παράδοση από τον έκτο αιώνα αναφέρει ότι στον τόπο αυτό υπήρχαν συκιές και σε μία από αυτές κρεμάστηκε ο Ιούδας ο Ισκαριώτης. Στο μοναστήρι αυτό υπάρχει σπήλαιο μικρό που αναφέρεται εκ παραδόσεως ότι πέρασε και το χρησιμοποίησε σαν ασκητήριό του ο άγιος Ονούφριος προτού αναχωρήσει για την έρημο της Αιγύπτου.
Στον ίδιο χώρο είναι το μέρος όπου πριόνισαν τον Προφήτη Ησαία, καθώς και ο τάφος του. Υπάρχει επίσης και ο τάφος του Αγίου Ιουβεναλίου Πατριάρχου Ιεροσολύμων(442-458 μ.Χ.).
Στον κεντρικό ναό της μονής, που είναι σπήλαιο, άλλη παράδοση αναφέρει ότι είχαν κρυφτεί οι απόστολοι και μαθητές του Χριστού μετά την σταύρωσή Του.
Ελεύθερος χρόνος για ανάπαυση, γεύμα εξ ιδίων, ψώνια.Το απόγευμα, περνώντας από το ρωμαϊκό Κάρντο, θα μεταβούμε στο Τείχος των Δακρύων. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΙΕΡΙΧΩ (ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΣΑΡΑΝΤΑΡΙΟ ΟΡΟΣ) 
Πρωινό και ξενάγηση στη Βηθλέεμ της Ιουδαίας. Θα επισκεφθούμε τον μεγαλόπρεπο και επιβλητικό Ναό της Γέννησης, όπου θα προσκυνήσουμε στο Σπήλαιο της Γέννησης του Ιησού και θα θαυμάσουμε τα μοναδικά μωσαϊκά και τον εκπληκτικό της διάκοσμο. Κατόπιν θα κατεβούμε στο Σπήλαιο των Νηπίων, όπου φυλάσσονται τα λείψανα των βρεφών που σφαγίασε ο Ηρώδης. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το Μπετ-Σαχούρ, το Χωριό των Ποιμένων. Εκεί θα προσκυνήσουμε στον Ιερό Ναό Δόξα εν Υψίστοις, που αποτελεί Μετόχι της Ιεράς Μονής του Αγίου Σάββα, καθώς και στο σπήλαιο όπου είχαν ταφεί οι μακάριοι βοσκοί που άκουσαν τον δοξολογικό ύμνο των αγγέλων και πήγαν στη Βηθλεέμ, για να προσκυνήσουν το νεογέννητο Χριστό. Ακολούθως, μετάβαση στη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το σπήλαιο στο οποίο διανυκτέρευσαν οι Τρεις Μάγοι. Αναχώρηση για την Ιεριχώ, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη, το Κασέρ ελ-Γιαχούντ στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου ο αυθεντικός τόπος Βάπτισης του Κυρίου, τον Ναό του Προφήτη Ελισσαίου και κατόπιν, προαιρετικά, μπορούμε να επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος και την ομώνυμη μονή, στην οποία η ανάβαση πραγματοποιείται με τελεφερίκ ή ταξί. Το Σαραντάριο Όρος, το Όρος του Πειρασμού, είναι ο τόπος όπου ο Ιησούς αποσύρθηκε για να νηστέψει μετά τη Βάπτισή Του και δέχθηκε τους πειρασμούς του διαβόλου. Από εκεί θα θαυμάσετε την υπέροχη θέα στην Κοιλάδα της Ιεριχούς και τη Νεκρά Θάλασσα.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο & διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΓΑΛΙΛΑΙΑ (ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ) 
Πρωινό και νωρίς το πρωί αναχώρηση για ολοήμερη ξενάγηση στη Γαλιλαία, τη βόρεια περιοχή του Ισραήλ. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ, το όρος της Θείας Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, όπου προαιρετικά μπορούμε να επισκεφθούμε την ομώνυμη μονή στην κορυφή του βουνού. Συνεχίζουμε για τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Ύστερα θα πάμε στην Κανά, όπου θα επισκεφθούμε τη Μονή του Αγίου Γεωργίου, που είναι χτισμένη στη θέση που βρισκόταν το σπίτι του Σίμωνα του Κανανίτη, και τελέστηκε ο γάμος της Κανά και το πρώτο θαύμα του Ιησού με τη μετατροπή του νερού σε οίνο. Νωρίς το μεσημέρι, άφιξη στην περιοχή της Λίμνης Γεννησαρέτ, απ’ όπου βλέπουμε το Όρος των Μακαρισμών. Προαιρετικό γεύμα. Αναχώρηση για την Καπερναούμ και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Ο ναός είναι χτισμένος στη θέση όπου –σύμφωνα με την παράδοση– ο Ιησούς θεράπευσε τον παράλυτο. Στη συνέχεια, αναχώρηση για την πόλη της Τιβεριάδας και τη Μονή των Αγίων Αποστόλων. Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο & διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ – ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ  – ΑΘΗΝΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση με τις αποσκευές μας για την ξακουστή Μονή του Τιμίου Σταυρού, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Ιερουσαλήμ, μέσα στην Κοιλάδα των Γιγάντων. Πραγματικό μουσείο της πρώτης μεταβυζαντινής εποχής, το μοναστήρι του Σταυρού συνδέεται με πλήθος θρύλων και παραδόσεων, όπως ότι εκεί ο Λωτ φύτεψε τα τρία ραβδιά που έγιναν ένα δέντρο από τρισύνθετο ξύλο, πεύκο, κυπαρίσσι και κέδρο, από τα οποία κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Κυρίου. Θα δούμε το μνημείο-άγαλμα που είναι αφιερωμένο εις μνήμην του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ ο οποίος δολοφονήθηκε στην πλατεία του Δημαρχείου στο Τελ Αβίβ.(Χρόνου επιτρέποντως) Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε μεταξύ άλλων την Πλατεία Γιαμπίν με το Δημαρχείο και τη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της περιοχής, την Carmen. Στη συνέχεια, θα μεταβούμε στη Γιάφα (Πράσινος Λόφος), την αρχαία Ιόππη, ένα από τα αρχαιότερα λιμάνια στον κόσμο. Εκεί θα επισκεφθούμε τη Γέφυρα των Ευχών, τον Πύργο του Ρολογιού, το Τέμενος της Θάλασσας και θα περιπλανηθούμε στις γραφικές συνοικίες της. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και μεσημεριανό γεύμα (έξοδα ατομικά) στο τοπικό παζάρι με τα πολλά εστιατόρια και ζαχαροπλαστεία.Το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Αναχωρήσεις κάθε Τετάρτη & Παρασκευή όλο τον χρόνο

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
890 € (διαμονή στην Ιερουσαλήμ)
200 €
                770 € (διαμονή στη Βηθλεέμ)    200 €

 

Γενικές σημειώσεις

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA:
ΑΘΗΝΑ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ         06.10 - 08.10
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ         19.55 - 22.10
 
Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για συμμετοχή 20 αττόμων, αν ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι κάτω των 15 ατόμων υπάρχει επιβάρυνση 100€.
Σημειώσεις:
- Σας ενημερωνουμε οτι λόγω της διαδιακασίας ασφαλείας στο αεροδρόμιο των Αθηνών αλλα και του Τελ Αβίβ υπάρχει καθυστέρηση από τους ελεγχους που κάνουν οι ελεγκτές ασφαλείας.
  Παρακαλούμε δείξτε υπομονή.
- Ο αρχηγός/ξεναγός βρίσκεται στο Τελ Αβίβ και τον συναντάται κατά την άφιξή σας εκεί. 
 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως με Alitalia Airlines
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ιερουσαλήμ με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από /προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
 • Ξεναγήσεις /εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Ελληνόφωνος αρχηγός / συνοδός του γραφείου μας
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια (Ενημερωθείτε για τις παροχές)
 • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς & αρχαιολογικούς χώρους & το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος, η μετάβαση με ταξί στο όρος Θαβώρ: 30 € κατά άτομο περίπου
 • Φιλοδωρήματα προαιρετικά
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Φόροι αεροδρομίων: 160 €

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις –Βάση των Όρων συμμετοχής PYRAMIS TRAVEL
1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τους συμμετέχοντες.
2) Για την συμμετοχή στα ταξίδια χρειάζεται να αποσταλούν εγγράφως τα ονόματα των ταξιδιωτών όπως αναγράφονται στα διαβατήρια/ταυτότητες. Σε περίπτωση λάθους το γραφείο δεν φέρει καμία ευθύνη και ο ταξιδιώτης επιβαρύνεται τυχόν διαφορά που ενδεχομένως να προκύψει από την αεροπορική εταιρεία για την αλλαγή ονόματος.
3) Για να ταξιδέψετε σε χώρες εκτός Ε.Ε. χρειάζεστε απαραιτήτως διαβατήριο νέου τύπου που έχει εκδοθεί την τελευταία πενταετία με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία άφιξής σας στην χώρα προορισμού.
4) Προκαταβολές & Εξοφλήσεις στις ακόλουθες τράπεζες & ως αιτιολογία το όνομα του ταξιδιώτη & αριθμός File.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δικαιούχος: ΠΥΡΑΜΙΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΩΝ
ALPHA BANK: GR48 0140 1200 1200 0232 0002 101 / ΕΘΝΙΚΗ: GR68 0110 1040 0000 1044 7134 940 / EUROBANK: GR96 0260 0030 0000 10200153644

Κατεβάστε τις χρήσιμες πληροφορίες σε PDF μορφή

Α. ΓΕΝΙΚΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβατήριο : Απαιτείται η κατοχή διαβατηρίου νέου τύπου, το οποίο εκδίδεται από το τοπικό αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε. Σε περίπτωση που ήδη έχετε στη κατοχή σας διαβατήριο, έχετε την ευθύνη να ελέγξετε ότι είναι τουλάχιστον σε εξάμηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής σας από το ταξίδι.

VISA : Για την είσοδο σας στο Ισραήλ δεν απαιτείται η έκδοση βίζα για τους κατόχους Ελληνικών διαβατήριων.  

Νόμισμα – Ανταλλαγή συναλλάγματος : Το νόμισμα του Ισραήλ είναι το Νέο Ισραηλινό Σέκελ (ILS). Η Ισοτιμία ευρώ – σέκελ αν και είναι μεταβλητή, συνήθως είναι κοντά στην αναλογία 1€ = με 3,95 Σέκελ (ILS).  Για να ανταλλάξετε Ευρώ (€), με Σέκελ (ILS), σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε τα ανταλλακτήρια εντός του αερολιμένα είτε αυτά που ευρίσκονται εντός του ξενοδοχείου διαμονής.

Διάρκεια Πτήσης: Η πτήση διαρκεί περίπου 1 ώρα και 55 λεπτά

Βάρος - Αποσκευές: Δικαιούστε αποσκευή 20κιλών, και μία χειραποσκευή κατά άτομο. Προτείνουμε πριν μεταβείτε στο αεροδρόμιο, να εφαρμόσετε σφιχτά την ετικέτα PYRAMIS στην αποσκευή σας, προκειμένου να μπορείτε να αναγνωριστεί γρήγορα και εύκολα. Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι η χρήση μικρών και ευέλικτων αποσκευών εξοικονομούν χρόνο κατά τις μετακινήσεις σας. Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται να μεταφέρετε οποιαδήποτε εκρηκτική ύλη, όπλο, ακίνδυνο ή μη, όπλο replica, συστήματα αυτοάμυνας αυτοσχέδια ή τυποποιημένα κ.α.

Έλεγχος Χειραποσκευών: Σας ενημερώνουμε ότι στα αεροδρόμια τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη μετάβαση και επιστροφή σας, θα υποστείτε εκτεταμένο και ενδελεχή έλεγχο χειραποσκευής εντός της οποίας απαγορεύεται να μεταφέρετε, α. αιχμηρά αντικείμενα (ψαλιδάκια, σουγιάδες, μαχαίρια, λίμες, τσιμπιδάκια φρυδιών, νυχοκόπτες κ.α.) β. Υγρά άνω των 50ml (Σαμπουάν, αφρόλουτρα, αρώματα, καλλυντικά, αναψυκτικά κ.α.), εκτός εάν τα έχετε προμηθευτεί από τα Duty free (εντός αεροδρομίου).

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κατά την αναχώρηση μας από την χώρα, στο αεροδρόμιο πραγματοποιείται εξονυχιστικός έλεγχος των ταξιδιωτών και των αποσκευών, προκειμένου να εξασφαλιστεί απόλυτη ασφάλεια στις πτήσεις. Για το λόγο αυτό, το προσωπικό ασφαλείας του αεροδρομίου κάνει μία σειρά ερωτήσεων στους ταξιδιώτες σχετικά με τα μέρη που επισκέφθηκαν και με το περιεχόμενο των αποσκευών τους. Πάρα πολύ συχνά μάλιστα προχωρούν σε άνοιγμα των αποσκευών και έλεγχο περιεχομένου με ειδικά όργανα, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν περιέχουν κάτι επικίνδυνο για την ασφάλεια της πτήσης.

Ένδυση - Υπόδηση: Στη περιοχή των Ιεροσολύμων και πιο συγκεκριμένα στους θρησκευτικούς χώρους, για να επιτραπεί η είσοδος, η ένδυση πρέπει να είναι σεμνή και τα ενδύματα θα πρέπει να καλύπτουν τους αγκώνες, τους ώμους, τα γόνατα και τους αστραγάλους, ιδιαιτέρως στον Ναό της Αναστάσεως ή το Τείχος των Δακρύων ή τον Τάφο του Ιησού. Οι παντρεμένες γυναίκες οφείλουν να έχουν καλυμμένο το κεφάλι με μαντήλι. Εκτός από τους ιερούς χώρους και τη παλιά πόλη, ο τρόπος ένδυσης είναι ανάλογος με αυτόν της χώρας μας. Συνίσταται να έχετε μαζί σας, άνετα υποδήματα (χαμηλό ή και καθόλου τακούνι) που να ανταποκρίνονται στις συνθήκες του ταξιδίου.

Ηλεκτρισμός: Στο Ισραήλ, οι ρευματοδότες φέρουν τάση 230V AC/50Hz, όπως στην Ελλάδα. Ωστόσο θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας, έναν προσαρμογέα (βύσμα) πολλαπλού τύπου.

Ελληνικό Προξενείο στην Ιερουσαλήμ: 31 Rachel Immenu, Kattamon
Jerusalem Tηλ: 009722 5619583, 5619584 / Email: grgencon.jer@mfa.gr

Β. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΧΩΡΑΣ

Έκταση Χώρας: 20.770 τ.χλμ.

Πρωτεύουσα: Ιερουσαλήμ

Τοποθεσία και Γεωγραφία: Το Ισραήλ γεωγραφικά ανήκει στην Ασία.

Ανατολικά συνορεύει με τη Δυτική Όχθη, τη Συρία και την Ιορδανία. Βόρεια έχει το Λίβανο, νότια την Αίγυπτο και την Ερυθρά Θάλασσα ενώ δυτικά συνορεύει με την Γάζα και βρέχεται από τη Μεσόγειο θάλασσα.

Πληθυσμός: 8.643.600. Η πλειονότητα των κατοίκων του κράτους είναι Εβραίοι, ενώ η μεγαλύτερη μειονότητα είναι Άραβες (20%).

Γλώσσα: Η επίσημη γλώσσα στο Ισραήλ είναι τα Εβραϊκά και ομιλείται από το 80% του πληθυσμού. Ως δεύτερη γλώσσα, ομιλούνται τα Αραβικά, ενώ τα αγγλικά αποτελούν εμπορική ενεργή γλώσσα

Θρησκεία: Η επίσημη θρησκεία του Ισραήλ είναι ο Ιουδαϊσμός, δωδέκατη σε τάξη μεγέθους οργανωμένη τηρούμενη μονοθεϊστική θρησκεία και μία από τις αρχαιότερες θρησκευτικές παραδόσεις που τελούνται στον σύγχρονο κόσμο.

Πολίτευμα: Το πολίτευμα του Ισραήλ είναι η δημοκρατία. Αρχηγός Κράτους είναι ο Πρόεδρος, ο οποίος εκλέγεται από το Κοινοβούλιο (Κνέσετ) -το οποίο απαρτίζεται από 120 μέλη- αλλά η πραγματική εξουσία είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού.

Διαφορά Ώρας: Το Ισραήλ ανήκει στην ίδια χρονική ζώνη με την Ελλάδα.

Κλίμα: Το κλίμα του Ισραήλ είναι μεσογειακό κοντά στη θάλασσα, με πολύ ζεστά καλοκαίρια και βραχείς, ήπιους χειμώνες. Στα υψώματα της Ιερουσαλήμ -όπως και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη- υπάρχουν ελαφρώς χαμηλότερες θερμοκρασίες και η πιθανότητα χιονοπτώσεων είναι πιο αυξημένη. Στο νότιο κομμάτι της χώρας το κλίμα είναι πιο θερμό και ξηρό.  

Ακολουθούν οι αντιπροσωπευτικές μέσες ελάχιστες και μέγιστες τιμές θερμοκρασιών της Ιερουσαλήμ.

Πόλη

Month

Jan

Feb

Mar

Apr

May

Jun

Jul

Aug

Sep

Oct

Nov

Dec

Ιερουσαλήμ

Tmax

12

13

16

21

25

27

29

29

28

24

19

14

Tmin

4

5

7

10

13

16

17

17

16

14

10

6

                                                                             

 

 

 

Διατροφή: Το φαγητό που θα συναντήσετε στα ξενοδοχεία διαμονής σας, εκπροσωπούν την ευρωπαϊκή κουζίνα. Σίγουρα όμως θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε εκλεκτές και παραδοσιακές γεύσεις όπως το cholent κρέατος, κλασικό εβραϊκό πιάτο σιγομαγειρεμένο κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μπορείτε να δοκιμάσετε Kugel, μπρόκολο με χυλοπίτες στο φούρνο, παραδοσιακό εβραϊκό φαγητό που μοιάζει με πουτίγκα. Αν είστε λάτρης της σούπας, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την σούπα της μεγάλης γιορτής Yemenite, παραδοσιακή σούπα με μοσχάρι και κοτόπουλο με λαχανικά και μπαχαρικά αυτή η σούπα θα σας εκπλήξει ευχάριστα με τη μεστή και πλούσια γεύση της. Ο συνδυασμός των κρέατος, οσπρίων και αρωματικών φυτών, δημιουργούν ιδιαιτέρως γευστικά πιάτα. Σας εφιστούμε τη προσοχή στο νερό και σας προτρέπουμε να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Γ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ – ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ - ΙΣΤΟΡΙΑ

Ιερουσαλήμ (Jerusalem): Το σταυροδρόμι τριών θρησκειών. Για τους Χριστιανούς «ο τόπος του μαρτυρίου και της Σταύρωσης», οι Εβραίοι την ονομάζουν «πόλη της ειρήνης», οι Μουσουλμάνοι «Ελ Κουτίλ», (η Αγία), Στη Ιερουσαλήμ βρίσκονται η Οδός του Μαρτυρίου, όπου βάδισε ο Ιησούς πριν την σταύρωση, ο Γολγοθάς επάνω στον οποίο μαρτύρησε, ο Ναός της Αναστάσεως, ο Πανάγιος Τάφος, ο Τείχος των Δακρύων, το όρος των Ελαιών, ο Τάφος του Δαυίδ, ο Τάφος της Παναγίας, το Υπερώο και το τέμενος Ομάρ.

Βηθλεέμ (Bethlehem): Η πόλη όπου γεννήθηκε ο Ιησούς. Εκεί βρίσκεται η Βασιλική της Γέννησης του Χριστού, η οποία χτίστηκε στα ερείπια της πρώτης εκκλησίας που έχτισε τον 4ο αιώνα η Αγία Ελένη και στεγάζει την Σπηλιά της Γέννησης. Ανατολικά της Βηθλεέμ, βρίσκεται η Κοιλάδα των Ποιμένων, όπου αναγγέλθηκε για πρώτη φορά η Θεία Γέννηση στους βοσκούς της περιοχής.

Γαλιλαία (Galilee):Η περιοχή της Γαλιλαίας, εκτείνεται στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ και περιλαμβάνει το σημαντικότερο κομμάτι της ζωής και του οδοιπορικού του Ιησού.

Στη Γαλιλαία βρίσκονται:

Ναζαρέτ (Nazareth):Η Ναζαρέτ υπήρξε η γενέτειρα της Θεοτόκου και του Ιωσήφ. Στην πόλη της Ναζαρέτ μπορεί κανείς να δει τον Ναό του Ευαγγελισμού, με την Πηγή της Παναγίας, όπου σύμφωνα με τις γραφές έγινε ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, την Συναγωγή όπου δίδαξε για πρώτη φορά σε παιδική ηλικία ο Ιησούς και το Εργαστήρι του Ιωσήφ.

Κανά (Cana): Πόλη της Γαλιλαίας όπου ο Ιησούς μετέτρεψε νερό σε οίνο κατά τον περίφημο Γάμο της Κανά. Εκεί βρίσκονται δυο βασικές εκκλησίες – προσκυνήματα αφιερωμένες στο Θαύμα της Κανά. Η Φραγκισκανική εκκλησία πιστεύεται ότι χτίστηκε επάνω στα ερείπια της συναγωγής όπου τελέστηκε ο Γάμος της Κανά, καθώς και η Ελληνορθόδοξη  εκκλησία όπου βρίσκονται μέχρι και σήμερα λίθινες υδρίες σαν κι αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην τέλεση του θαύματος.

Καπερναούμ (Capernaum): Η αρχαία Καπερναούμ υπήρξε το εφαλτήριο της Διδασκαλίας του Ιησού. Είναι ο τόπος όπου ο Χριστός καθιέρωσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, πραγματοποίησε τα περισσότερα θαύματά Του, συνάντησε και επέλεξε την πλειοψηφία των Αποστόλων Του. Στην Καπερναούμ σήμερα σώζονται τα ερείπια της οικίας του Αποστόλου Πέτρου, η Εβραϊκή Συναγωγή του 4ου αιώνα, ένα τμήμα της αρχαίας πόλης και η ορθόδοξη εκκλησία των 12 Αποστόλων η οποία χτίστηκε το 1925 από τον Πατριάρχη Δαμιανό. Στα περίχωρα της Καπερναούμ βρίσκεται  στο ‘Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε την « Επί του ’Ορους Ομιλία».

Τιβεριάδα (Tiberias):Η Τιβεριάδα ιδρύθηκε το  22 μ.Χ από τον Ηρώδη Αντύπα στις όχθες της ομώνυμης λίμνης. Εκεί ο Ιησούς τέλεσε το θαύμα του πολλαπλασιασμού των ψαριών και βρίσκεται το σημείο όπου έδωσε στους πιστούς τις Οκτώ Εντολές Αγάπης. Σε ύψωμα της Τιβεριάδας σώζεται μέχρι και σήμερα τμήμα της παλαιοχριστιανικής βασιλικής του Αποστόλου Πέτρου.

Ιεριχώ (Jericho):Η αρχαία Ιεριχώ λόγω της θέσης της αποτελούσε την κεντρική αρτηρία από την Γαλιλαία μέχρι την Ιερουσαλήμ. Για τον λόγο αυτό ο Ιησούς την χρησιμοποιούσε κατά τα προσκυνήματά του και η περιοχή αυτή αποτέλεσε  κομμάτι του οδοιπορικού Του. Στην σημερινή Ιεριχώ μπορεί κανείς να επισκεφθεί την Πηγή του Ελισσαίου, όπου ο προφήτης Ελισαίος μέσω θαύματος μετέτρεψε τα νερά της περιοχής σε πόσιμα, τον Τόπο του Πειρασμού και της Νηστείας του Ιησού στο Σαραντάριο ‘Ορος, όπου ο Χριστός νήστεψε για 40 ημέρες μετά την βάπτισή του και αντιμετώπισε τους πειρασμούς του Εωσφόρου και το ορθόδοξο μοναστήρι όπου βρίσκεται η Συκομορέα του αρχιτελώνη Ζακχαίου, στην οποία σκαρφάλωσε ο Ζακχαίος για να δει από μακριά τον Ιησού. Στην περιοχή της Ιεριχώ υπάρχει επίσης η Σπηλιά του Προφήτη Ηλία, όπου ο προφήτης κατέφυγε κατά την καταδίωξη του από τον βασιλιά Αχαάβ καθώς και η Μονή του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτη.

Για πληροφορίες & κρατήσεις καλέστε μας στο 2103272200

ή συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ενδιαφέροντος