You are here

ΜΕΓΑΛΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Πανόραμα Νότιας Ινδίας

Διάρκεια:
14 Μέρες
Αναχώρηση:
1/5 & 5/6 & 5/7 & 7,25/8 & 23/10
από
1295

Μαδράς - Μαμαλαπουράμ - Τρίτσυ - Μαντουράι - Λίμνη Περιγιάρ - Κοτσίν - Κουμαρκόκ - Μπανγκαλόρ - Μυσούρη

1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΑΣ
Αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Ινδικού κρατιδίου του Ταμίλ Ναντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη ημέρα το βράδυ.  


2η Ημέρα: ΜΑΔΡΑΣ
Μετά την διεκπεραίωση των τυπικών ελέγχων και την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, αφού ξεκουραστούμε λίγο, ξεκινάμε για την ξενάγησή μας σε αυτή την πόλη που βρίσκεται επάνω στον κόλπο την Βεγγάλης και που σήμερα ακούει στο όνομα Τσενάϊ. Θα ξεκινήσουμε από το κάστρο του Αγίου Γεωργίου, θα συνεχίσουμε με έναν περίπατο στην Μυλαπούρ, την τεράστια παραλία της πόλης που μνημονεύεται από το Πτολεμαίο, θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Αγίου Θωμά και θα τελειώσουμε με το υπέροχο Κυβερνητικό Μουσείο που φιλοξενεί σπάνιες συλλογές ορειχάλκινων αγαλμάτων, με υπέροχες απεικονίσεις του Σίβα. 


3η Ημέρα: ΜΑΔΡΑΣ – ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ Ή ΜΑΜΑΛΑΠΟΥΡΑΜ 
Ξεκινάμε για το Μαμαλαπουράμ με ενδιάμεση στάση την «Χρυσή Πόλη» του Καντσιπουράμ. Στην ξενάγησή μας ξεχωρίζουν οι ναοί του Σίβα και του Βίσνου με τα μεγαλόπρεπα «Γκοπουράμ». Θα επισκεφθούμε τους εντυπωσιακούς ναούς Εκαμπανεσβάρα, Καϊλασανάθα και Βαρδαμάνα. Συνεχίζουμε για το Μαμαλαπουράμ, φημισμένο για τους λαξευτούς ναούς του, έργο της δυναστείας των Πάλλαβα. 

4η Ημέρα: ΜΑΧΑΜΠΑΛΙΠΟΥΡΑΜ – ΤΡΙΤΣΥ 
Πρωινή ξενάγηση στα Ράθας (τους λαξευτούς τάφους που έφτιαξε η δυναστεία των Πάλλαβα προς τιμήν της οικογένειας του Αρτζούνα, καθώς και στον ναό της ακτής. Επίσης, πριν αναχωρήσουμε για το Τριτσύ θα επισκεφθούμε το πιο μεγάλο και εντυπωσιακό ανάγλυφο που έχει γίνει στον κόσμο και αναπαριστά την «Κάθοδο του Γάγγη». Συνεχίζουμε για το Τριτσύ, συντομογραφία του Τιρουτσιράπαλι. Η πολύωρη διαδρομή θα μας προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία να έχουμε μια πλήρη εικόνα για την ζωή στην Ινδική ύπαιθρο. Το απόγευμα θα ξεναγηθούμε στο «Κάστρο», τον απόκρημνο βράχο στην κορυφή του οποίου βρίσκεται  ο  ναός που είναι αφιερωμένος στον Γκανές, τον γιο της Παρβάτη και του Σίβα που έχει ως χαρακτηριστικό το ελεφάντινο κεφάλι. Για να φθάσουμε στον ναό θα πρέπει να ανεβούμε 437 σκαλοπάτια, αλλά για αυτή την κούρασή μας, θα αποζημιωθούμε μιας και θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε ένα μοναδικό πανόραμα. 

5η Ημέρα: ΤΡΙΤΣΥ 
Ολοήμερη εκδρομή στην Τανζόρ, έδρα της πανίσχυρης δυναστείας των Τσόλα. Στην Τανζόρ θα επισκεφθούμε τον ναό Μπριχαντεσβάρα, ένα από τα υψηλότερα μνημεία της Ινδίας. Το ιερό του αποτελείται από έναν πύργο σε σχήμα πυραμίδας με 13 επίπεδα. Η κορυφή αυτού του πύργου υποβαστάζει έναν μονόλιθο ύψους 66 μ. Θα κλείσουμε την επίσκεψή μας στην πόλη αυτή με το Μουσείο Τέχνης Ναγιάκ Ντουρμπάρ και το Μουσείο Σαρασβάτι. Επιστροφή στο Τριτσύ αργά το απόγευμα. 


6η Ημέρα: ΤΡΙΤΣΥ – ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ
Η μέρα μας αρχίζει με έναν περίπατο στο γειτονικό Σριρανγκάμ, ένα από τα σημαντικότερα κέντρα λατρείας του Βίσνου στην νότια Ινδία. Είναι κτισμένο επάνω σε ένα νησί του ποταμού Κόβερι και αποτελείται από επτά ομοκεντρικές σειρές τειχών, με ισάριθμες πύλες και 21 πύργους. Στο κέντρο αυτού του συμπλέγματος βρίσκεται ο μεγάλος ναός του Βίσνου. Η είσοδός του οριοθετείται από ένα γιγαντιαίο γκοπουράμ. Μετά την επίσκεψη στο Σριρανγκάμ θα συνεχίσουμε για το Μαντουράϊ, την αρχαιότερη πρωτεύουσα του Ταμίλ Ναντού, μέσα από μια διαδρομή που θα μας δώσει την ευκαιρία να διανύσουμε πολλά χωρία της υπαίθρου αυτού του ινδικού κρατιδίου και να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους τους. Το απόγευμα ξενάγηση στον Ναό Μινακσί, τον οποίο επισκέπτονται καθημερινά γύρω στους 15.000 πιστούς. Έχει υπολογιστεί πως τον διακοσμούν πάνω από 33 εκατομμύρια γλυπτά. Η επίσκεψη στο Μαντουράϊ συμπληρώνεται με το Μουσείο Γκάντι, στο οποίο εξιστορείται η πορεία της Ινδίας προς την ανεξαρτησία της. 

7η Ημέρα: ΜΑΝΤΟΥΡΑΪ – ΛΙΜΝΗ ΠΕΡΙΓΙΑΡ
Το πρωί θα επισκεφθούμε την αγορά φρούτων και λαχανικών του Μαντουράϊ, μια πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Στην συνέχεια ξεκινάμε με πορεία προς τα δυτικά και αφήνοντας πίσω μας το κρατίδιο του Ταμίλ Ναντού κατευθυνόμαστε προς αυτό της Κεράλα. Προορισμός μας η λίμνη Περιγιάρ με το Εθνικό της Πάρκο. Μέσα στα δάση που καλύπτουν τις εκτάσεις του Δρυμού Περιγιάρ, ζουν ελέφαντες, ελάφια, τίγρεις και άλλα άγρια ζώα. Κατά την διάρκεια της βόλτας μας με βάρκα μέσα στην λίμνη, που έχει δημιουργηθεί από ένα φράγμα επάνω στον ποταμό Περιγιάρ, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουμε αρκετά από αυτά τα ζώα, που κατεβαίνουν στην λίμνη να πιούν νερό. Θα επισκεφθούμε επίσης και φυτεία μπαχαρικών. 

8η Ημέρα: ΛΙΜΝΗ ΠΕΡΙΓΙΑΡ – ΚΟΤΣΙΝ
Αφήνουμε πίσω μας την λίμνη Περιγιάρ και παίρνουμε τον δρόμο για το Κοτσίν, πόλη που είναι κτισμένη επάνω σε μια γλώσσα ξηράς ανάμεσα στην Αραβική Θάλασσα και την ενδοχώρα. Μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μια παράσταση του χοροδράματος «Κατακάλι». Πρόκειται για παραστάσεις, στις οποίες παίρνουν μέρος μόνο άντρες και τα θέματα που παρουσιάζονται προέρχονται από την Ραμαγιάνα και την Μαχαμπχαράτα, τα δύο μεγάλα ινδικά έπη.  

9η Ημέρα: ΚΟΤΣΙΝ – ΚΟΥΜΑΡΚΟΜ 
Θα έχουμε μια πρωινή ξενάγηση στο Κοτσίν τα αξιοθέατα του οποίου χρονολογούνται από την εποχή των Πορτογάλων και των Ολλανδών. Θα επισκεφθούμε το Κάστρο Κοτσίν, στο οποίο πέθανε ο Βάσκο ντα Γκάμα, καθώς και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου και ενταφιάστηκε ο μεγάλος θαλασσοπόρος. Μετά από αυτή την επίσκεψη θα πάμε προς την θάλασσα για να δούμε τα ονομαστά κινέζικα δίχτυα. Θα επισκεφθούμε επίσης το παλάτι του Ράτζα και την αρχαιότερη εκτός Ισραήλ συναγωγή. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Αλεππέϋ, όπου με βάρκα θα μπορέσουμε να διασχίσουμε τα φημισμένα «backwaters» της Κεράλα. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο σύστημα καναλιών, που διαμορφώνουν λίμνες, ξέφωτα και φθάνουν μέχρι τους πρόποδες των λόφων. Θα καταλήξουμε στο όμορφο νησάκι Κουμαρκόμ, νησάκι της λίμνης Βεμπανάντ, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

10η Ημέρα: ΚΟΥΜΑΡΚΟΜ – ΜΠΑΓΚΑΛΟΡ- ΜΥΣΟΡΗ 
Το πρωί θα επισκεφθούμε το καταφύγιο πουλιών του Κουμαρκόμ, εκεί που σταθμεύουν πολλά αποδημητικά πουλιά από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο. Μετά την επίσκεψη στο καταφύγιο, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κοτσίν και πτήση για το Μπανγκαλόρ, την πρωτεύουσα του ινδικού κρατιδίου Καρνάτακα. Μεταβαίνουμε οδικώς στην Μυσόρη και στον δρόμο μας δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε στο Σομναπούρ τον ναό Κεσάβα ή Τσενακεσάβα, ναό που είναι κτισμένος σε σχήμα αστεριού και χρονολογείται από τα τέλη του 13ου ή τις αρχές του 14ου αιώνα. Ο ναός αυτός είναι αφιερωμένος στον Βίσνου, ο οποίος απεικονίζεται με τρεις διαφορετικές μορφές. 

11η Ημέρα:  ΜΥΣΟΡΗ 
Σήμερα θα αφιερώσουμε όλη την ημέρα μας σε αυτή την πανέμορφη πόλη που είναι ξακουστή για το σανταλόξυλό της, τα μεταξωτά και τους κήπους της. Θα ξεναγηθούμε στον Ναό της Θεάς Κάλι, που βρίσκεται επάνω στον λόφο Τσαμούντι. Στους πρόποδες του λόφου θα θαυμάσουμε το τεράστιο άγαλμα του Νάντι (του ταύρου που αποτελεί το όχημα του θεού Σίβα) και τέλος θα ξεναγηθούμε στο παλάτι του Μαχαραγιά. Απόγευμα ελεύθερο για μια περιπλάνηση στην πολύχρωμη αγορά της πόλης. 

12η Ημέρα: ΜΥΣΟΡΗ – ΜΠΑΓΚΑΛΟΡ 
Πολύ νωρίς το πρωί θα πρέπει να αφήσουμε το ξενοδοχείο μας και με κατεύθυνση προς το Μπαγκαλόρ θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τρεις μοναδικούς ναούς, που αποτελούν πραγματικά κοσμήματα. Αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Ναό του  Χαλεμπίντ τον ναό του Μπελούρ και τον ναό που είναι αφιερωμένος στον Γκοματεσβάρα και βρίσκεται στην Σραβαναμπελγκόλα. Πρόκειται για ναούς που εντυπωσιάζουν για την απαράμιλλη διακόσμησή τους. Οι δύο πρώτοι είναι έργο της δυναστείας Χοϋσάλα, ενώ ο τρίτος χρονολογείται από το 981 μΧ και πρόκειται για έναν ναό των Τζαϊνιστών ινδουιστών. Επιστροφή στο Μπαγκαλόρ και περιήγηση στην πόλη. 
13-14η Ημέρα: ΜΠΑΓΚΑΛΟΡ – ΑΘΗΝΑ 
Πρωινό και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Αργά το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Ελλάδα. Άφιξη την 14η Μέρα.

 

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ / ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
1295 € 1805 €
 • *** ΕΙΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ *** Mόνο για τις πρώτες 10 θέσεις
 • Δυνατότητα εξόφλησης έως 12 άτοκες δόσεις
 • Αεροπορικά Εισιτήρια από την υπόλοιπη Ελλάδα προς ΑΘήνα μετ'επιστροφής: + 100 €
 • Οι αναχωρήσεις εκτελούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € κατά άτομο.

ΠΟΛΗ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΝΥΧΤΕΣ

Chennai

Trident Hotel

2

Mahabalipuram

Intercontinental Resort

1

Trichy

Hotel Sangam

2

Madurai

Taj Gateway Pasumalai

1

Periyar

Spice Village

1

Kumarakom

Backwater Ripples

1

Cochin

Crown Plaza

1

Mysore

Radisson Blu Plaza

2

Bangalore

Le Meridien

1

 

Γενικές σημειώσεις

​Ενδεικτικές Πτήσεις με Qatar από Αθήνα:

ΑΘΗΝΑ-ΝΤΟΧΑ                    13.45  18.00
ΝΤΟΧΑ-ΜΑΝΔΡΑΣ               19.10  #02.00
ΜΠΑΝΓΚΑΛΟΡΕ-ΝΤΟΧΑ      03.40   05.25
ΝΤΟΧΑ-ΑΘΗΝΑ                    07.15 12.10


Βίζα Ινδίας:

 • Απαραίτητη σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας (μορφή PDF 10–300 KB) με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα & μία σκαναρισμένη έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10 KB –1 MB, διαστάσεων 350 pixels μήκος Χ 350 pixels πλάτος) σε άσπρο φόντο .

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή με Qatar Airways
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* της επλογής σας σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Επαγγελματίας διπλωματούχος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
 • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
 • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων/ Βίζα Ινδίας / Ταξιδιωτική Ασφάλεια: 695 €
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Επιπλέον Σχόλια

Γενικές Παρατηρήσεις -Όροι συμμετοχής PYRAMIS INTERNATIONAL

1) Το προγράμματα των εκδρομών του παρόντος τιμοκαταλόγου αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των Γενικών όρων συμμετοχής (Γ.Ο.Σ) της ιστοσελίδας  www.pyramistravel.gr  και με κάθε δήλωση συμμετοχής αυτομάτως γίνονται αποδεκτά από τον συμμετέχοντα.
2) Για να ταξιδέψετε θα πρέπει να έχετε διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο το εκδίδετε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της περιοχής που διαμένετε. Για τις χώρες της Ε.Ε ταξιδεύετε με ταυτότητα ΝΕΟY τύπου με λατινικούς χαρακτήρες.
3) Ισοτιμίες,Ναύλοι & Επιβαρύνσεις: Όλες οι παραπάνω τιμές είναι υπολογισμένες με την τρέχουσα ισοτιμία Ευρώ/Δολαρίου και σε ειδικούς αεροπορικούς ναύλους.Για τον λόγο αυτό, με την κράτησή σας θα πρέπει μα ενημερώνεστε από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους για επιβεβαιωση των παραπάνω τιμών της εκδρομής και τυχόν επιβαρύνσεις.
4) Στα οργανωμένα πάκετα οι τιμές είναι υπολογισμένες βάση τα 20 άτομα.Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής,το γραφείο διατηρεί το δικαίωμα να προσαυξήσει το κόστος του πακέτου ή να ακυρώσει την εκδρομή 1 εβδομάδα πριν την αναχώρηση.
5) Όλες οι τιμές για τα δωμάτια των ξενοδοχείων του τιμοκαταλόγου είναι για standard δωμάτια. Για δωμάτια με θέα θάλασσα ή ανώτερης κατηγορίας, υπάχρει επιβάρυνση.
6) Οι αποσκευές μεταφέρονται με ευθύνη των κατόχων, ανεξάρτητα συνοδείας εκπροσώπου του γραφείου και σε περίπτωση φθοράς ή απώλειας, το γραφείο δεν φέρει καμμία ευθύνη.
7) Η εκδρομή ενδέχεται να πραγματοποιηθεί με διαφορετική ή αντίθετη φορά χωρίς να παραληφθούν οι ξεναγήσεις.
8) Οι τιμές στους τιμοκαταλόγους των εκδρομών μας είναι υπολογισμένες σε ευρώ και είναι κάτ άτομο.

Ειδική γραμμή για ευχαριστίες/υποδείξεις/παράπονα 210 3220669

PYRAMIS INTERNATIONAL
ΑΘΗΝΑ - Ερμού 23-25, ΤΗΛ: 210 32 72 200
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - Μητροπόλεως 40 & Καρόλου Ντήλ, ΤΗΛ 2310288367
ΜΗ.ΤΕ.: 0206 E60000 534400

Η ΧΩΡΑ
Η Ινδία, ή επίσημα Δημοκρατία της Ινδίας (Bhārat Ganarājya) είναι χώρα στη νότια Ασία. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό, με 1.210.193.422 κατοίκους, και η έβδομη μεγαλύτερη σε έκταση με 3.287.590 τ.χλμ.Εκτείνεται ανάμεσα στα Ιμαλάια όρη και τον Ινδικό ωκεανό από τον οποίο ορίζεται στα νότια, νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά. Συνορεύει ανατολικά με το Μπανγκλαντές και τη Βιρμανία, βόρεια με την Κίνα και τα κρατίδια Μπουτάν, Νεπάλ, βορειοδυτικά με το Πακιστάν, ενώ δυτικά βρέχεται από την Αραβική θάλασσα και νότια-νοτιοανατολικά από τον Ινδικό ωκεανό και τον κόλπο της Βεγγάλης.
Η Ινδία, κατά τη διάρκεια της ιστορίας υπήρξε κοιτίδα και σταυροδρόμι πολλών σημαντικών πολιτισμών και θρησκειών. Κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα σταδιακά υποτάχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ το 1947 απέκτησε την ανεξαρτησία της μετά από γενικευμένο αγώνα αυτοδιάθεσης που χαρακτηρίστηκε από μη βίαιες αντιδράσεις. Σήμερα η Ινδία είναι από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες οικονομίες, παρόλο που η φτώχεια παραμένει έντονο κοινωνικό φαινόμενο.

 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ
Η Ινδία είναι μια χώρα που δεν ανήκει στην ζώνη Σένγκεν και ως εκ τούτου μπορείτε να ταξιδέψετε μόνο με διαβατήριο νέου τύπου.  Συγκεκριμένα επιβάλλεται η έκδοση θεώρησης (visa) και το διαβατήριο θα πρέπει να έχει χρονική ισχύ ίση ή μεγαλύτερη από το χρονικό διάστημα που θα καλύπτει η θεώρηση.

 

ΔΙΑΦΟΡΑ ΩΡΑΣ
Η Ινδία είναι 2,5 ώρες μπροστά από την Αθήνα. Δηλαδή όταν στην Αθήνα η ώρα είναι 12 στην Πολωνία είναι 14.30 μμ.

 

ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ
Κυριαρχεί ο Ινδουισμός κατά 80%, Μουσουλμάνοι 13,4 %, Χριστιανοί 2,2 %, Σικχ 1,9 %, Βουδιστές 0,7 %.

 

ΓΛΩΣΣΑ – ΝΟΜΙΣΜΑ
Η επίσημη γλώσσα της χώρας είναι τα χίντι, η οποία ομιλείται στην πλειονότητα των πολιτειών της Ινδίας. Δεύτερη κατά σειρά γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι τα αγγλικά.
Το επίσημο νόμισμα της χώρας είναι η ρουπία. Η σύγχρονη ρουπία υποδιαιρείται σε 100 paise (στον ενικό paisa). Σήμερα κυκλοφορούν κέρματα των 50 paise και της 1, 2 και των 5 ρουπίες. Τα χαρτονομίσματα κυκλοφορούν σε αξίες 5, 10, 20, 50, 100, 500 και 1000 ρουπίες. 
Η ισοτιμία του με το Ευρώ είναι 1 Ε = 74 ρουπίες
Στα ξενοδοχεία και τα μεγάλα καταστήματα γίνονται αποδεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες.

 

ΚΑΙΡΟΣ
Σε μια γεωγραφικά τόσο μεγάλη χώρα, η καλύτερη εποχή για να ταξιδέψετε εξαρτάται σημαντικά από τις περιοχές που θα επισκεφτείτε. Η Ινδία, έχει συνολικά 3 εποχές: την ζεστή, την υγρή και τον "χειμώνα" με ανοιξιάτικες προς ζεστές ημέρες στο νότο και πιο δροσερές στα βορρά. Για τις περισσότερες περιοχές, ο Νοέμβριος μέχρι και το Φεβρουάριο είναι οι καλύτεροι μήνες. Οι βροχές των μουσσώνων έχουν σταματήσει, η ατμόσφαιρα είναι διαυγής και η φύση έχει πρασινίσει. Στις βόρειες περιοχές και στα Ινδικά Ιμαλάια, το κρύο είναι τσουχτερό, το χιόνι έχει αρχίσει να πέφτει και οι δρόμοι να κλείνουν. Για αυτές τις περιοχές (Λαντάκ και Κασμίρ), η καλύτερη εποχή είναι το καλοκαίρι, όταν οι πεδινές περιοχές στην κυριολεξία ψήνονται από τη ζέστη. Κατά τη διάρκεια των μουσσώνων (ξεκινούν Ιούνιο στη νοτιοανατολική Ινδία, ένα μήνα αργότερα έχουν φτάσει βορειοδυτικά, διαρκούν μέχρι Σεπτέμβριο όπου αρχίζει και η αντίστροφη φορά προς τα νοτιοανατολικά) συνήθως βρέχει καταρρακτωδώς για λίγο, αλλά ο ουρανός παραμένει συννεφιασμένος και η υγρασία κάνει την ατμόσφαιρα αποπνικτική. Παρόλα αυτά δεν είναι τόσο άσχημη εποχή για να ταξιδέψετε, τα πάντα είναι πράσινα, δεν υπάρχει αυτή σκόνη (με ένας θεός ξέρει με τι περιεχόμενο) στον αέρα ενώ περιοχές όπως το Ραζαστάν (Rajastan), με τα παλάτια μέσα στις γεμάτες πλέον από νερό λίμνες, είναι ιδιαίτερα όμορφα.

 

ΦΑΓΗΤΟ
Όταν σκέφτεται κανείς το ινδικό φαγητό, φαντάζεται οτι θα είναι πολύ καυτερό και βαρύ. Και όμως! Η ιστορία του ξεκινάει από πολύ παλιά, περίπου 5.000 χρόνια πριν. Από εκεί και έπειτα εξελίχθηκε σταδιακά με τις εναλλαγές των διαφόρων πληθυσμών μέχρι να πάρει την μορφή που έχει σήμερα. Στην ινδική κουζίνα χρησιμοποιούνται πολλά μπαχαρικά όπως κάρυ, κάρδαμο, κύμινο, κιτρινόριζα (κουρκουμάς ή τούρμερικ), πιπερόριζα (τζίντζερ), σκόρδο, κορίανδρο, καυτερή πιπεριά (τσίλι), το περίφημο garam masala (ζεστό μείγμα), γαρύφαλλο, κανέλλα, κλπ. Οι Ινδοί από την παράδοσή τους, αγαπούν και σέβονται πάρα πολύ όλα τα μπαχαρικά που χρησιμοποιούν, και τα τιμούν σαν ξεχωριστές οντότητες το καθένα. Γνωρίζουν καλά πώς συμπεριφέρεται το καθένα στο συγκεκριμένο φαγητό που μαγειρεύεται, γι'αυτό και το προσθέτουν την κατάλληλη στιγμή. Για τους Ινδούς η παρασκευή του φαγητού είναι μια τελετουργία. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να επιλέξει πόσο καυτερό επιθυμεί να είναι το φαγητό του, καθώς όλα παρασκευάζονται επιτόπου! Το "Ταντούρι" είναι παραδοσιακός ινδικός φούρνος. Το εσωτερικό του είναι φτιαγμένο από πηλό, και το εξωτερικό του από σίδερο. Μέσα στο ταντούρι ψήνονται με τον παραδοσιακό τρόπο κοτόπουλο, γαρίδες, κεμπάπ, κλπ. αφού προηγουμένως έχουν μαριναριστεί σε μπαχαρικά. Το "Ναν" είναι η παραδοσιακή ινδική πίτα. Αυτή η πίτα ζυμώνεται και ψήνεται στα τοιχώματα του ταντούρι μέσα σε πολύ λίγα λεπτά και σερβίρεται πάντα φρέσκια και ζεστή για να την απολαύσετε!

 

ΝΕΡΟ
Αποφύγετε να πιείτε το νερό της βρύσης.  Καλό είναι να πίνετε μόνο εμφιαλωμένο νερό.

 

ΡΕΥΜΑ
V/50Η. Θα χρειαστείτε πολυαντάπτορα.

 

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ/ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ
Τηλεφωνικές κλήσεις από Ελλάδα για Ινδία: 0091
Τηλεφωνικές κλήσεις απόΙνδίαγια Ελλάδα: 00 30
Τα ελληνικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν υπηρεσίες περιαγωγής για τις χρεώσεις των οποίων προτείνουμε να συμβουλευτείτε τον φορέα κινητής τηλεφωνίας στον οποίο ανήκετε.

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΟ Ν.ΔΕΛΧΙ  ΤΗΛ. 0091 11 26880700-4
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΣ ΤΗΛ. 102 ή 1066
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΗΛ. 100
ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΤΗΛ. 101

 

ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ !
Οι πολλές αποσκευές σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύουν τις μετακινήσεις κα σας εμποδίζουν να απολαύσετε το ταξίδι. Φροντίστε λοιπόν φεύγοντας να πάρετε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα. Εμείς ετοιμάσαμε μια μικρή λίστα με κάποια πράγματα που δεν πρέπει να παραλείψετε να πάρετε μαζί σας.

 • ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΣΑΣ με τη βίζα εισόδου στη χώρα
 • Άνετα παπούτσια για περπάτημα
 • Ομπρέλα ή αδιάβροχο
 • Αντηλιακή κρέμα , καπέλο
 • Καλτσάκια μίας χρήσης για τις επισκέψεις στους ναούς
 • Εντομοαπωθητικό, χάπια για τη διάρροια
 • Αν ακολουθείτε κάποια φαρμακευτική αγωγή, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας την αναγκαία ποσότητα για  όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και αντίγραφο της συνταγής στην περίπτωση που τα χάσετε.